divendres, 28 de gener del 2011

CONVOCATÒRIA AUXILIAR-2008

Des de la Intersindical-CSC hem engegat una campanya de queixa al Síndic de Greuges per la proposta de l'elecció de places de la convocatòria Auxiliar-2008.

Som plenament conscients que tot el procés d'aquesta convocatòria s'ha allargat exageradament i està produint l'esgotament de la gent, però això no treu que aquest acte d'elecció vulneri els drets dels opositors i senti precedents per a les futures convocatòries de concurs-oposició i de mobilitat voluntària de tot el personal de l'ICS.

Aquest escrit és per a aquells de vosaltres que creieu que cal manifestar la nostra queixa i malestar en la recta final d'aquest procés i que l'ICS rectifiqui la seva posició.

A sota teniu un model de text que us pot servir de guia per si voleu fer la vostra queixa al Síndic de Greuges.

Nom:
DNI:
Sóc un/a aspirant del la convocatòria Auxiliar-2008 de l’Institut Català de la Salut aprovat/da i citat/da pel proper cap de setmana del 19 i 20 de febrer per escollir la plaça que em correspongui segons l’ordre de prelació d’aquesta convocatòria, en la categoria d''auxiliar administratiu.
L’ICS, en diligència del 10 de desembre del 2010 del Tribunal qualificador, va fer públiques les places només donant el número de les mateixes, distribuïdes per àmbit o servei territorial (SAP).
Això confirma tots el rumors de fa molt temps sobre les intencions de l’ICS de deixar escollir només als opositors en un àmbit territorial, i no un centre concret de treball (que en aquest cas hauria de ser un CAP o ABS). Aleshores, seria la direcció de recursos humans de cada àmbit territorial qui posaria cada treballador on li semblés segons el seu criteri.
L’elecció del centre concret de treball serà una decisió presa per part de les direccions territorials de l’ICS, fet que pot esdevenir una situació d’arbitrarietat, quan en totes les convocatòries anteriors sempre ha estat una decisió única de l’opositor tenint en compte la puntuació i l’ordre final del procés de concurs-oposició.
És molt greu el que pot passar, perquè s’empara en l’article 39 del Decret 13/2009, de 3 de febrer, dels Estatuts de l’ICS, la interpretació del qual és molt discutible i a més a més va ser aprovat amb posterioritat a la aquesta convocatòria (31/12/2008).
L'article 39 dels mateixos Estatuts de l'ICS determina que el centre, el servei o establiment al qual s'incorpora el professional serà escollit en funció de l'ordre de prelació resultant del procés selectiu.
Per tant, si ho apliquen, ho faran amb retroactivitat quan no ens beneficia i això vulnera drets individuals i constitucionals de forma molt clara.
A data d’avui, l’Institut Català de la Salut no ha comunicat quins seran els criteris pels quals distribuirà a cada aspirant un cop escollit l’àmbit territorial en l'acte d’elecció de plaça.
A més, el col·lectiu de personal de gestió i serveis som els més indefensos davant de l'administració, ja que no estem col·legiats, per això, la tasca que pugui fer el Síndic de Greuges pot ser molt útil.
Per tot això demano que es faci pública abans de l’acte d’elecció de destinació la llista de places vacants amb identificació per centre de treball i que els aspirants escullin el centre de treball concret en el que volen exercir les seves funcions pe l’ordre de prelació de la convocatòria.
Esperant la seva resposta, rebi una salutació cordial,

Data:

Signatura