dimecres, 9 de febrer del 2011

CONVOCATÒRIA AUXILIAR-2008

TRIA DE PLACES DE LA VIA DE RESERVA
A la convocatòria Auxiliar-2008 l’ICS limita les places per a persones amb discapacitat a cada Gerència Territorial. A més, hi ha una Gerència Territorial (Gerència Territorial de Terres de l’Ebre ) en la qual no s’oferta cap plaça per a discapacitats.
És més, malgrat que quedin places lliures en una Gerència Territorial per als aspirants del torn lliure, l’aspirant amb discapacitat no podrà escollir plaça en aquella Gerència Territorial si no en queden de les reservades per l’ICS per al torn de reserva.
Implica doncs, que un aspirant amb discapacitat que visqui en l’àmbit territorial de les anomenades Gerències Territorials en què no hi ha places ofertades s’haurà de desplaçar segur cada dia a un Cap o un Hospital d’una altra Gerència Territorial.
Una discapacitat ja limita prou com per a sobre haver de desplaçar-se cada dia molts quilometres fins al centre de treball.
Segons l’article 30 de l’Estatut Marc (Llei 55/2003): L’accés a la condició de personal estatutari de les persones amb discapacitat s’ha d’inspirar en els principis d’igualtat d’oportunitats, no-discriminació i compensació de desavantatges,....”
Quina compensació de desavantatges hi ha en aquesta oferta de places per a les persones amb discapacitat?
Segons resposta de la Secretaria d’Administració i Funció Pública a una consulta feta sobre el tema: “si bé és cert que l’article 27 del Decret legislatiu 1/1997, disposa que s’ha de garantir el dret preferent per escollir les vacants, de les persones aspirants que acreditin la condició legal de disminuïts, accedeixen a la condició de funcionaris per la via de reserva, això no és incompatible amb el fet de que es reservin específicament places per les persones aspirants d’aquesta via.”
Sembla que l’ICS està disposat a canviar els criteris en l’elecció de plaça i que sempre n’hem de sortir perjudicats els treballadors i les treballadores.