divendres, 4 de febrer del 2011

EL CONSELLER DE SALUT INSINUA QUE METGES I INFERMERES HAURAN DE TREBALLAR MÉS HORES

Boi Ruiz vincula la sostenibilitat del sistema sanitari a un augment de la productivitat i assegura que no es retallaran salaris

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha insinuat que per mantenir el sistema sanitari metges i infermeres hauran de ser més productius i treballar més hores. "No es pot mantenir el sistema amb 35 hores setmanals”, ha considerat el dirigent durant la seva primera intervenció al Parlament de Catalunya.

Aquestes declaracions s’han produït en la sessió ordinària del 03/02/2011 Comissió de Salut del Parlament de Catalunya. Sessió informativa de la Comissió de Salut amb el conseller de Salut per a informar sobre els objectius i les actuacions que ha d'impulsar el seu departament.

Per a més informació:

Pel que sembla l’honorable Conseller ha fet seves les tesis publicades al The Economist i que poden resumir-se en tres punts:
a) Tots els estats europeus s’enfronten a dèficits públics abismals.
b) Per reduir les despeses és necessari retallar els salaris i els sistemes de jubilació dels empleats públics.
c) Amb aquest objectiu els governs trobaran més fàcilment el recolzament de l’opinió pública si inciten la denúncia de “privilegis” dels “rics” del sector públic (en especial referència a l’estabilitat de la feina) considerats com a vividors a expenses de la resta dels contribuents
Per nosaltres ahir, avui i demà les condicions laborals i el servei sanitari de qualitat són dos objectius irrenunciables.