dimarts, 15 de febrer del 2011

ESPECIALITATS D’INFERMERIA: NO BADEM

Atenció! El termini de lliurament de la sol·licitud d’accés excepcional al títol de Infermera especialista en Infermeria Familiar i Comunitària, Infermeria Pediàtrica i Infermeria geriàtrica s’acaba el proper dimarts: 22 de març del 2011.
Reial Decret 450/2005, de 22 d'abril, sobre especialitats d'infermeria (BOE de 6 de maig): Accés excepcional al títol d’especialista en Infermeria. (
Descarregar model de sol·licitud)
La disposició transitòria segona del Reial Decret 450/2005, de 22 d'abril, sobre especialitats Infermeria, en relació amb l'accés excepcional al títol d'especialista, preveu la possibilitat d'accedir al títol d'infermer/a especialista pels titulats/es que acreditin l’exercici professional i superin una prova d’avaluació de competència, i de conformitat amb el procediment establert.
Podeu demanar mes d’un títol d’infermer/a especialista, és indispensable omplir i signar la sol·licitud, juntament amb tota la documentació necessària. Només es pot aconseguir una de les especialitats per aquest mitjà de la via excepcional.

Requisits per sol·licitar l'accés als títols d'especialista (via excepcional)
Els sol·licitants ha d'estar en alguna de les següents situacions:
a) Haver treballat com a infermer/a en les activitats de l'especialitat com a mínim 4 anys.
b) 2 anys d’exercici professional+formació: 40 crèdits de Formació Continuada acreditada com a mínim 40 crèdits (obtinguts pel sistema de certificació establert per la Comissió Nacional de Formació Contínua del Sistema Nacional de Salut) com a part de la seva especialitat o títol acadèmic de postgrau universitari de 20 crèdits o 200 hores en l'àrea d'especialitat.
c) 1 any d’exercici professional + 3 anys com a professor de l' EUI en àrees relacionades amb l'especialitat.
(Podeu accedir a una
taula explicativa de tot el procés, en recomanem la visualització).
Aquests requisits s’han de disposar en la data 22 de setembre 2010; data de la publicació de la convocatòria.
La formació complementària es pot fer durant el període establert de presentació de les sol·licituds, 22 març de 2011.

Documentació requerida per a l'admissió a la prova objectiva
- Sol·licitud signada (
enllaç amb la sol·licitud).
- Fotocòpia compulsada del Document de Identitat o passaport.
- Fotocòpia compulsada del títol de d'ATS / DUI reconegut o homologat.
- Fotocòpia compulsada de la formació complementària (només si és necessari).
- Fotocòpia compulsada del certificat/s de l’exercici professional/serveis prestats, signada pel gerent o el responsable legal de la Institució, o pel Director d'Infermeria o el màxim responsable d’infermeria o el director de Recursos Humans i Gestió.

Prova d’avaluació
Hi haurà tres dates per convocar la realització de proves objectives per a cadascuna de les especialitats. Cada infermera que havia estat admès/a podrà presentar-se a un màxim de dues convocatòries. L'examen consta d'una primera part de 100 preguntes tipus test (negatiu 0,35) per un valor total de 100 punts i una segona part de 5 casos amb 5 preguntes test cada una, també per un valor de 100 punts.
L'avaluació de la prova objectiva del professional aspirant, sobre una escala de 0 a 200 punts, estarà integrada per la suma de les puntuacions que obtingui l’aspirant en cadascuna de les dues parts de la prova. La qualificació final de cada candidat serà "apte" o "no apte". Per a ser considerat "apte", la puntuació mínima que un candidat ha de tenir és de 40 punts en cadascuna de les parts i amb un mínim de 100 punts en la suma de totes dues parts, en cas contrari, serà considerat “no apte”.

Presentació de la sol·licitud
La presentació de la documentació s'ha de fer en una de les següents ubicacions:
- En el registre de la Secretaria General d'Universitats del Ministeri d'Educació, C / Albacete, n º 5, 28071, Madrid.
- En els registres centrals o perifèrics del Ministeri d'Educació.
- En els registres de l'Administració General de l'Estat.
- En els registres Subdelegacions del Govern.
- En els registres de les Administracions de les Comunitats Autònomes.
- Per correu certificat (segellat en l'aplicació de correu electrònic i una fotocòpia de la sol licitud una vegada més, serveix com a prova de segellat) En tots els altres llocs en virtut de l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del procediment administratiu comú.