dissabte, 12 de febrer del 2011

LA GENERALITAT INSTA EL SECTOR PÚBLIC A RETALLAR EL 6% LES DESPESES DE PERSONAL

Segons informa El Periódico:
 
Una instrucció interna (instrucció 1/2011) comunica a les 145 empreses i consorcis que el 30 de juny hauran de justificar els ajustos
L'Executiu prohibeix renovar els contractes temporals una vegada transcorreguts sis mesos

El sector públic de la Generalitat haurà de retre comptes el 30 de juny vinent i demostrar que ha fet ajustos per reduir en un 6% les despeses de personal. Així ho especifica una instrucció remesa per Funció Pública i Economia a tots els centres de l'Administració catalana.
En concret, es recorda el conjunt d'empreses, fundacions i consorcis que "comuniquin a la Secretaria d'Administració i Funció Pública que, amb data de 30 de juny del 2011, han reduït la despesa de personal en un 6% i en un 5% el dels efectius de personal". Dins d'aquest apartat s'hi inclouen des de TV-3, Catalunya Ràdio o el Teatre Nacional de Catalunya fins a Tabasa, GISA o Regs de Catalunya.

El missatge va dirigit essencialment a les 145 empreses, consorcis i fundacions integrats en els pressupostos de la Generalitat i en què treballen unes 40.000 persones. Davant l'alarma que es va propagar per tot el sector públic, des d'Economia i Funció Pública van especificar que no es parla de retallades de plantilla si no de resoldre les rebaixes de costos de personal aplicant els criteris del decret de pròrroga dels pressupostos del 2010 que prohibeixen cobrir les baixes per jubilació, defunció o altres circumstàncies.
S'exclou d'aquest criteri el personal d'educació i sanitat, on podrà entrar un empleat nou per cada dues baixes (taxa de reposició del 50%). L'ordre interna també insta a no renovar els contractes temporals una vegada superats sis mesos des del seu inici.
En la part administrativa de la Generalitat (departaments i ens públics) hi havia el 31 de desembre passat 7.256 empleats amb contracte temporal sobre un total de 166.583. A aquests s'hi ha de sumar els d'aquestes característiques del conjunt d'empreses i altres entitats del sector públic, que els eleven fins més de 12.000 i situen la nòmina total en més de 200.000 persones i més de 10.000 milions d'euros.