dilluns, 14 de febrer del 2011

UNA SEGONA INSTRUCCIÓ

Segons informa Diario Médico:

Reducció de les despeses de personal en un 6% i d’un 5% en la d’efectius de personal
 
La instrucció de Governació i Economia que insta a reduir masses salarials i plantilles va arribar als centres sanitaris dependents de la Generalitat sense passar abans per Salut.
Una instrucció conjunta de la Direcció General de Funció Pública del Departament de Governació i Relacions Institucionals i la Intervenció General del Departament d’Economia i Coneixement (instrucció 1/2011) ha demostrat que la Generalitat de Catalunya ja ha decidit, al marge de quin sigui el seu pressupost per al 2011, reduir el seu pressupost global un 5% i sumar-li una retallada de plantilla del 6%, incloent-hi la sanitària, encara que en aquest últim àmbit acaba de donar marxa enrere parcialment i així ho plasmarà en una nova instrucció de rectificació.
La primera instrucció va arribar al Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut i les empreses públiques i consorcis sanitaris vinculats sense que fos notificada prèviament al Departament de Salut de la Generalitat. El missatge del document és molt clar: en les entitats subjectes a dret administratiu es limitarà la tassa de reposició d’efectius, el nomenament de personal interí i la contractació temporal de personal laboral. I en les entitats autònomes "serà necessari que comuniquin a la secretaria d’Administració i Funció Pública que a data de 30 de juny de 2011 han reduït les despeses de personal en un 6% (massa salarial) i en un 5%, la d’efectius de personal (plantilla)".
Comptant totes les retallades, es podrien haver vist afectats prop de 5.000 treballadors, però fonts autoritzades del Departament de Salut van dir que això seria finalment així i que no era cert que aquest departament hagués enviat la instrucció a centres. El que sí farà Salut es no reposar el 50% de vacants per jubilació, defunció o altres formes d’extinció de la relació laboral, tal i com estava ja previst en el decret de pròrroga dels pressupostos de la Generalitat. Fonts de Governació, possiblement després de discutir el fons i la forma de comunicar la instrucció amb el de Salud, han anunciat: "La instrucció és genèrica per a tota la Generalitat, però en el cas de Salut s’exceptua d’aquesta forma: reduirà el seu pressupost global un 5%, com la resta, però sense sumar-li la retallada de plantilla d’un 6% ".

Un document posat a disposició pública
La Instrucció 1/2011 per a l’aplicació de les mesures específiques en matèria de personal previstes en el decret 109/2011, d’11 de gener, per la qual s’estableixen els criteris d’aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2010 mentre no estiguin vigents els del 2011 va arribar als centres sanitaris i va ser penjat por Governació a la seva web sense notificar-ho abans a Salut.