dimecres, 13 d’abril del 2011

EL GOVERN APROVA UN ACORD QUE GARANTEIX AL 100% L'ATENCIÓ URGENT, LA PRIMÀRIA I DE MALALTIES GREUS

Acorda un seguit de mesures per garantir la qualitat del sistema sanitari públic

El Consell Executiu ha aprovat avui un Acord de Govern mitjançant el qual queden garantits al 100% els serveis del triangle format pels eixos de l’atenció urgent, l’atenció a les malalties greus i l’atenció primària. El Pla de mesures urgents per a la sostenibilitat del sistema sanitari 2011, que ja es va presentar el 2 de març passat, garanteix l’atenció en aquests tres eixos.

El Govern defensa fermament un model sanitari d’accés universal i gratuït, i en cap moment s’ha plantejat reduir o limitar els serveis sanitaris a què tenen accés els ciutadans. Davant l’alarmisme injustificat que s’ha generat al voltant del Pla de mesures urgents per a la sostenibilitat del sistema sanitari públic, ha decidit refermar el seu compromís amb la qualitat del sistema, i oferir les garanties necessàries perquè aquesta qualitat no es vegi afectada.

Amb aquest acord, el Govern garanteix que tothom tindrà accés a l’atenció adequada i amb la mateixa qualitat de sempre. Més concretament, garanteix:

  • Tots els serveis que s’ofereixen ara i amb la qualitat de sempre, inclosa la prevenció i la promoció de la salut.
  • L’atenció immediata a les malalties greus, de risc vital o que comporten una necessitat urgent.
  • L’atenció urgent, tant als hospitals com a l’atenció primària.
  • Els programes de diagnòstic ràpid.
  • Una gestió de les llistes d’espera amb criteris clínics (urgència i gravetat).
  • Una dotació de personal suficient i adequada a les necessitats assistencials.
  • Una dotació de llits d’ingrés hospitalari suficient i adequada, que es complementa amb alternatives a l’hospitalització convencional (hospitals de dia, hospitalització a domicili i cirurgia major ambulatòria) que eviten l’ingrés sense posar en qüestió la qualitat de l’assistència.
  • La seguretat del pacient, d’acord amb l’estratègia “Aliança per a la seguretat del pacient”.