dijous, 5 de maig del 2011

RUIZ ASSENYALA QUE L'ICS JA VA REDUIR LA SEVA PLANTILLA EN 1.400 PERSONES DURANT 2010


Segons informa Europa Press:

El conseller de Salut, Boi Ruiz, s'ha defensat aquest dimecres de les crítiques sobre les retallades que planteja el seu departament, i ha assenyalat que l'Institut Català de la Salut (ICS) ja va reduir la seva plantilla en 1.400 persones el 2010, 800 de les quals eren personal sanitari.

En resposta a una pregunta al Parlament del diputat del PSC Josep Maria Sabaté, ha assegurat que l'objectiu del Govern és garantir l'actual model sanitari català i els serveis que ofereix, cosa que confia a aconseguir minimitzant l'impacte sobre els llocs de treball.

Tot i això, ha advertit sindicats i centres hospitalaris que si la negociació iniciada la setmana passada no culmina en un acord no quedarà més remei que "prendre les decisions oportunes".

Ruiz ha reconegut que les decisions que ha de prendre poden tenir conseqüències sobre el personal, tot i que ha insistit en la seva voluntat de minimitzar l'impacte, destacant que la Conselleria d'Empresa i Ocupació s'ha involucrat també en la negociació.

Després de destacar que Salut disposa aquest exercici de menys recursos perquè no s'ha tingut prou prudència sobre la despesa en anys anteriors, Ruiz ha insistit en la seva voluntat que sindicats i agents negociïn un acord i siguin "coresponsables" dels seus efectes.

Sabaté, per part seva, ha acusat el Govern d'impulsar una reconversió "encoberta" del sistema públic de salut i ha assegurat que la política de retallades en aquest àmbit derivaran en atur i pèrdua de qualitat del sistema.