dilluns, 11 de juliol del 2011

EL SECTOR PÚBLIC INTENTA SALVAR 200.000 LLOCS DE TREBALL

Segons Publica el Periódico:

La patronal Cecot adverteix que la falta d'acords pot elevar l'atur un 5%

El degoteig d'expedients de regulació d'ocupació (ERO) en hospitals i empreses proveïdores pot ser només el principi dels efectes laborals de les retallades públiques. La magnitud dels ajustos de plantilla ha encès les alarmes no només dels sindicats, sinó també dels empresaris afectats i les patronals. Les tisorades de les administracions espanyoles poden posar en perill uns 200.000 llocs de treball, segons els càlculs de la patronal Cecot, que assessora algunes de les companyies colpejades per la necessitat de reduir el dèficit públic.
Les negociacions en marxa van encaminades a buscar el mal menor en forma d'un ERO temporal de suspensió de contractes o de reducció de jornada o bé acceptant rebaixes salarials de forma conjuntural. Els exemples de les retallades públiques estan a la vista de tothom.
En els primers mesos del pla del president Artur Mas ja s'han anunciat o aprovat ERO que sumen uns 2.000 afectats a Catalunya. Entre ells destaquen els de Mútua de Terrassa (884 empleats), Hospital del Mar (194) i Clece, l'empresa de neteja de la Vall d'Hebron i Bellvitge, amb gairebé 300 treballadors. A aquests expedients s'hi han de sumar els que va aprovar la Generalitat al juny relacionats amb serveis públics per a 10 empreses i gairebé 500 empleats.
Quan totes les mesures d'austeritat estiguin en marxa, Catalunya pot ser una de les comunitats més afectades amb una pèrdua de 15.000 llocs de treball si no s'acorden mesures alternatives menys traumàtiques, adverteix David Garrofé, secretari general de Cecot. La xifra és una mica inferior a la dels 20.000 afectats previstos pels sindicats. Si les 200.000 víctimes potencials acaben a l'atur, la desocupació pujaria un 5% a Espanya.