dilluns, 4 de juliol del 2011

ELS CENTRES DE L'ICS DIGITALITZEN TOTES LES PROVES D'IMATGE

Segons informa l'Avui:
La mesura permet que es pugui accedir a la informació des de la majoria dels centres i suposa un estalvi econòmic


L'època en què els pacients sortien amb una placa a la mà després d'una radiografia ha passat a la història, almenys als centres gestionats per l'Institut Català de la Salut (ICS). L'entitat acaba de finalitzar el procés de digitalització de totes les proves de diagnòstic per la imatge que es generen als vuit hospitals que gestiona i als 48 centres d'atenció primària que disposen d'aquest servei.
La culminació d'aquest procés –iniciat l'any 2008 a l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona– comporta que cada dia, de mitjana, es digitalitzen més de 7.500 radiografies, ecografies, TC i altres proves similars. I no tan sols això, ja que la digitalització permet que totes aquestes proves es puguin compartir amb tots els centres, tant de l'ICS com amb d'altres de la xarxa concertada pública a través de la plataforma Història Clínica Compartida de Catalunya (HCCC).
D'aquesta manera, els professionals tenen al seu abast tota la informació sanitària dels pacients encara que no siguin atesos de forma regular al centre on reben assistència en un moment puntual. No obstant això, tot l'historial de proves que es guarden en les històries clíniques en paper no es digitalitzarà.
El principal avantatge d'aquest canvi és la millora en l'accessibilitat de la informació, però també és destacable l'estalvi econòmic que suposarà no haver d'imprimir més plaques; un estalvi que, de moment, ja supera els 1,5 milions d'euros anuals. A més, el sistema evita la repetició de proves en cas de pèrdua de les plaques i garanteix que els professionals treballen amb la informació correcta.