dimecres, 13 de juliol del 2011

ESTUDIEN UN ERO A LA SANITAT DEL MARESME I LA SELVA

Segons publica l'Avui:

El Departament de Salut de la Generalitat, que és el principal finançador de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha retallat aquest any 7,5 milions d'euros

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), que té 1.700 treballadors, ha impulsat des de principis d'any un pla d'estalvi a causa de la important disminució d'ingressos, però les mesures aplicades fins ara no són suficients, segons va explicar ahir el cap de planificació de la corporació, Xavier Cunill. La situació ve forçada perquè la CSMS ingressarà del Departament de Salut de la Generalitat –que és el seu principal finançador, en un 90 per cent– 7,5 milions d'euros menys que el 2010, ja que el departament ha rebaixat les tarifes i el volum d'activitat que hi té concertats.
“Les mesures aplicades fins ara no arriben a garantir que a finals d'any hi hagi un resultat equilibrat”, va explicar Cunill. A mitjan juliol, la corporació haurà d'informar el departament de les mesures que aplicarà la direcció per mantenir l'equilibri pressupostari “per poder tenir tresoreria per pagar els treballadors i proveïdors”. El pressupost de la CSMS és d'uns 100 milions d'euros. “Hem de reduir la despesa 7,5 milions com a mínim; amb els esforços que s'han fet hem rebaixat moltíssim les despeses, però no és suficient”, va dir. Per això la direcció planteja dues possibilitats: “Un acord per garantir els llocs de treball que es basa en la renúncia temporal dels pagaments de parts variables (objectius), o renunciar a alguns dies per afers personals o altres propostes dels treballadors”. Cunill va dir que si l'assemblea de treballadors s'hi pronuncia en contra, l'única solució serà plantejar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). “A nosaltres, l'ERO no ens satisfà perquè no deixa de ser una disminució forta d'activitat amb repercussions sobre la població i sobrecàrrega de feina. Tant una cosa com l'altra, però, tindria caràcter temporal”, va dir Cunill. L'ERO no començaria fins al setembre, afectaria 215 treballadors a jornada complerta (incloent-hi la direcció), o un 15% de la jornada laboral de cadascú. Cunill va assegurar que no s'ha contemplat la possibilitat d'abaixar sous i que una part de la reducció de la jornada es compensaria amb l'atur. Cunill va remarcar que no hi ha cap decisió presa, i que tenen temps fins al 21 de juliol d'informar el departament sobre les solucions que aplicaran. Les retallades proposades inclouen, segons fonts del comitè, i a part del que s'ha esmentat, reduir el complement salarial en cas de baixa, i no impliquen que igualment la direcció plantegés un ERO. El comitè estudia mobilitzacions.
La corporació comprèn els hospitals de Blanes i Calella, els ABS de Malgrat, Palafolls, Calella, Tossa i Lloret de Mar, i els sociosanitaris de Lloret, Blanes i Calella.