dijous, 18 d’agost del 2011

BOI DIXIT


Resum de les declaracions fetes pel conseller de Salut, Boi Ruiz, a RAC1 en les que reitera les retallades sanitàries i la necessitat d’obir la via del copagament.

- “El copagament és una de les mesures que hi ha en el menú de tota la UE de fórmules per augmentar el finançament del sistema sanitari.”
- “El problema no és tant el copagament com el fet que a escala estatal ens posem d’acord que hi ha d’haver més vies de finançament que en aquest moment donen suport al sistema sanitari públic del nostre país. I això és una decisió d’Estat.”

- “La primera decisió és admetre que cal posar més diners per fer front a l’increment de la despesa que tindrà el nostre sistema sanitari.”
- “L’altre problema afegit és que hem de tornar un deute. [...] Estem immersos en una situació en què creiem que cal un acord d’estat sobre com s’ha de finançar la sanitat del nostre país.”
- “El que desmantella un estat del benestar és endeutar-lo. El que fem és racionalitzar les coses perquè aquest estat del benestar no perilli.”
- “Ara, els ciutadans s’hauran de desplaçar una mica més per ser atesos, alguns hauran d’esperar una mica més sense posar en risc la seva vida, i els professionals sanitaris hauran de fer un esforç a l’hora de reordenar les seves dedicacions laborals.”
- “El futur i la sostenibilitat passen perquè el sistema sanitari tingui més diners. I han de venir per un acord d’estat.”
- “La majoria dels centres tancats a l’agost reobriran. N’hi ha alguns que només tenen una visita de mitjana al dia i no s’obriran.”
- “Dels 88 que es tanquen, uns quants tenen ajustos horaris i guàrdia localitzable, i uns 22 o 23 tenen un servei alternatiu.”
- “Moltes de les comunitats autònomes que diuen que no passa res tenen un dèficit més important que el nostre que aflorarà els propers dies, i això forçarà el pacte d’Estat que reclamem.”