dimecres, 31 d’agost del 2011

ELS MOSSOS DESALLOTGEN LES PROTESTES DE VEÏNS A DIVERSOS CAP DEL VALLÈS

Segons Publica l'Ara:

L'operatiu, demanat pel departament de Salut, s'ha fet als municipis de Badia, Castellar, Santa Perpètua i Sabadell. No hi ha hagut detinguts ni incidents greus, segons la policia catalana

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquesta nit diversos centres d'atenció primària (CAP) de la zona del Vallès Occidental, concretament els dels municipis de Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Santa Perpètua de la Mogoda i el de Ca n'Oriac, a Sabadell, on els veïns estaven acampats per protestar contra les retallades en la sanitat pública. L'operació policial l'ha encarregada el departament de Salut, segons han confirmat fonts dels Mossos, que també han explicat que el dispositiu no ha registrat incidents ni s'ha hagut de detenir cap persona.


En un comunicat públic, el departament que dirigeix Boi Ruiz explica que “les ocupacions eren accions de protesta pel canvi d'horari d'aquests centres, i feia diverses setmanes que es produïa”. Salut justifica l'operatiu policial perquè “en aquest temps, les condicions de seguretat i de salubritat dels centres afectats s'han degradat progressivament i s'hi han produït diversos incidents”. El departament dirigit per Boi Ruiz “rebutja i lamenta les accions de protesta” i carrega contra “l’ús inadequat dels equipaments sanitaris” i contra les “molèsties per a pacients i professionals, que impedeixen el funcionament normal d’alguns centres”. Al llarg del matí, el mateix departamanet anirà informant dels detalls de l'operatiu.