dijous, 18 d’agost del 2011

LA TISORADA DE LA GENERALITAT AFECTA GAIREBÉ 3.000 SANITARIS


Segons Europapress:

La tisorada sanitària de la Generalitat amenaça actualment la situació laboral de gairebé 3.000 sanitaris que treballen en hospitals i Centres d'Atenció Primària (CAP) concertats catalans.
El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha imposat retallades pròximes al 10% del seu pressupost, vinculades a la baixada de tarifes i contracte de l'activitat.
Des que a l'abril l'Hospital Plató de Barcelona anunciés el primer Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) en el sector concertat, una desena de consorcis i corporacions hospitalàries han seguit l'estela del centre barceloní, que ha aprovat acomiadar 38 treballadors, la majoria metges, infermeres i administratius.

L'expedient de Plató, plantejat d'entrada per acomiadar mig centenar de treballadors fixos, va aconseguir finalment un acord per prejubilar quatre treballadors i no renovar quatre contractes eventuals.
L'Hospital del Mar, el de l'Esperança i els altres centres sociosanitaris i de salut mental dependents del Parc Salut Mar de Barcelona van aconseguir evitar l'expedient que amenaçava d'acomiadar 194 dels 3.200 treballadors, tot i que finalment el consorci suspendrà els contractes de 78 treballadors de manera rotatòria durant 18 mesos fins al desembre del 2012.
Després que l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i el Consorci Hospitalari de Vic evitessin acomiadaments a canvi de sacrificis laborals als treballadors, el temor a suspensions de jornada i feina afecta ara 2.735 treballadors, gran part dels quals han marxat ara de vacances amb el temor de si tindran feina quan en tornin.
De fet, l'expedient presentat per Mútua de Terrassa a la Conselleria d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, que ha de donar-ne el vistiplau, afecta 146 treballadors que, segons els termes del redactat actual, haurien de deixar de treballar durant un any, mentre que 700 haurien de reduir la jornada laboral, com a màxim un 12,5%.
Tot i això, la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, que gestiona l'Hospital de Calella i Blanes entre d'altres centres, ha presentat l'ERO més gran en volum actualment en negociació, tenint en compte que afectaria 952 treballadors.
D'aquest gairebé miler de treballadors, metges, infermeres, auxiliars, administratius i d'altres, 857 podrien reduir fins a un 19% de la seva jornada, i 95 haurien de deixar de treballar fins a final d'any, com també 95 més haurien de fer-ho durant tot el 2012.
En negociació també es troba l'ERO de 40 treballadors --sobre 800-- del Consorci Sanitari de l'Anoia, que gestiona l'Hospital d'Igualada, el de 77 treballadors presentat pel Centre Mèdic Delfos de Barcelona, on treballen 400, i el de 70 persones de l'Hospital de Sant Celoni, amb una plantilla de 300.

L'HOSPITAL DOS DE MAIG, EN SUSPENS
 
La lluita d'un grup de directius per mantenir l'activitat assistencial de l'Hospital Dos de Maig de Barcelona, amenaçat de tancament per la Conselleria de Salut de la Generalitat, manté en suspens el futur laboral dels 400 treballadors del centre a la Dreta de l'Eixample.
El grup de directius ha presentat una oferta per comprar el centre mitjançant un crèdit de 25 milions d'euros a l'Institut Català de Finances (ICF), una operació que Salut veu amb "bons ulls".
El sector de les ambulàncies també està amenaçat per expedients a 241 treballadors del sector concertat, i que ha patit retallades en el servei que oferien 68 vehicles, que han deixat de fer 811 hores de servei i han presentat tres expedients de regulació.

Segons últimes notícies: La Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS), que gestiona els hospitals comarcals de Calella i Blanes, ha arribat a un preacord amb els sindicats per evitar l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectaria un miler de treballadors, i que aquest dimecres han de ratificar els treballadors en referèndum.