dijous, 29 de setembre del 2011

DE LA INDIGNACIÓ A L'ACCIÓ

Últimes novetats: Les converses es reprendran el dilluns vinent 3 d'octubre a les 16.00 hores.

Treballadors de l’ICS, tant sanitaris com de gestió i serveis, irrompen a la seu de l'ICS i obliguen a suspendre la reunió de la Mesa de negociació

Més de mig miler de treballadors de l'ICS hem tallat la Gran Via i el carrer Balmes més d'una hora i hem ocupat l'edifici del Centre Corporatiu de L’ICS de Barcelona, i hem obligat a suspendre la reunió de la Mesa Sectorial sobre les retallades que s'estava duent a terme.

L’ICS proposava retallar el complement específic que cobrem els treballadors, se'ns reduirà en els propers tres mesos, depenent de la categoria laboral. Com que s'acumularia en el pagament del desembre, la paga extra de Nadal es veuria reduïda al voltant de la meitat. Aquestes quantitats no són proporcionals al complement específic de cada categoria professional sinó que han calculat el 50% del complement de destinació però aplicant-la a l’específic. Les quantitats van des de 423’80 € els zeladors, 491’16 € els Auxiliars Administratius, TCAI 550, DUI 710 € i Cap de Servei Facultatiu 1.193’78 €. Amb aquesta mesura, es podrien estalviar uns 25 milions d'euros. La resta fins arribar als 45 milions, es trauria d'ajornar el pagament de complements com el de carrera professional del novembre al febrer. Les guàrdies, a més, es pagarien a 60 dies, i no al mes següent, com fins ara, cosa que també suposaria pagar les guàrdies de novembre i desembre a partir del gener. Aquesta mesura, segons l’ICS, permetria no acomiadar més treballadors interins o substituts.
No deixa de sorprendre que la proposta feta per la Gerència de l’CS no afecti a cap dels alts càrrecs d’aquesta empresa pública, ja que aquests càrrecs no perceben en la seva retribució cap d’aquests complements. Com diu la dita “La dóna del Cèsar a més de ser honesta ho ha de semblar”.
Malgrat els titulars de la majoria de mitjans de comunicació, el personal de gestió i serveis de l’ICS ha estat molt present en aquesta concentració i en d’altres. El fet que obviïn aquest personal no ha de menystenir la seva capacitat de fer-se sentir. Que ningú oblidi que les retallades, tant les ja aplicades del 5%, com les que s’estan plantejant afecten a tot els treballadors de l’ICS més enllà del seu grup professional.