divendres, 30 de setembre del 2011

LA CRISPACIÓ OBLIGA A AJORNAR LES NEGOCIACIONS A L'ICS


Segons publica l’Avui


La reunió entre la gerència i els sindicats es va suspendre ahir després que un grup de treballadors irrompessin a la sala
Les converses sobre la retallada salarial dels sanitaris es reprendran dilluns
La crispació va augmentant entre els treballadors de l'Institut Català de la Salut (ICS) davant l'amenaça d'una altra rebaixa de sou que l'empresa pública vol aplicar d'aquí a finals d'any. L'ambient de nerviosisme es va traslladar ahir fins a la mesa de negociació on la gerència i els sindicats havien d'abordar la retallada salarial plantejada als 40.000 empleats de l'ICS. La negociació va quedar interrompuda i ajornada fins dilluns vinent després que una cinquantena de treballadors, dels 400 que es manifestaven al carrer –amb tall de trànsit inclòs–, irrompessin sobtadament a la sala.

Els sindicats arribaven a la negociació amb la intenció de reclamar al director gerent de l'ICS, Joaquim Casanovas, dades concretes que justifiquin la necessitat d'aplicar una retallada de sous que, segons l'empresa, representaria un estalvi de 45 milions d'euros. Aquesta xifra és només una part dels 77 milions que l'ICS encara ha d'aconseguir estalviar fins a finals d'any. Els 32 milions restants s'estalviaran en materials i altres béns. La intenció de l'ICS és retallar el 50% del complement de destinació que cobren tots els empleats durant els tres mesos vinents i descomptar aquesta quantitat de la paga extra de Nadal. A banda, també plantegen ajornar el pagament de guàrdies i altres conceptes. Aquesta proposta, que tots els sindicats amb representació a la taula sectorial (CCOO, UGT, Satse, Metges de Catalunya i CATAC-IAC) consideren inadmissible, finalment no va arribar a ser debatuda, ja que el gerent de l'ICS i el responsable de recursos humans van abandonar la reunió, custodiats pels Mossos d'Esquadra, després de la irrupció dels manifestants.