dijous, 1 de setembre del 2011

LA RESISTÈNCIA SEGUEIX DAVANT LA POLÍTICA DE FETS CONSUMATS DE SALUT


Segons publica Catalunyapress:

Mentre el Departament segueix amb la seva política de fets consumats, la resistència a les retallades sanitàries segueix en molts municipis de Catalunya. Els quatre CAP del Vallès que havien desallotjat els Mossos han estat recuperats pels veïns.

A Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Castellar del Vallès i Badia del Vallès, els veïns van aprofitar el dimecres per reorganitzar-se després de ser desallotjats i, ja de nit, van tornar a entrar als centres, amb l'objectiu de seguir mostrant la seva disconformitat amb les retallades.
Seguint amb les protestes, aquest divendres està convocada una manifestació a les 16.00 hores.

Mentrestant, Boi Ruiz no rectifica, i des d'avui 21 centres sanitaris de Catalunya tancaran el seu servei d'urgències durant la nit i els caps de setmana, sumant-se als 25 que ja havien deixat d'oferir aquests serveis a l'estiu.

En total, 19 centres de l'àrea de Barcelona es veuran afectats pels tancaments, entre els quals es troben el CAP de Vilassar de Dalt, el de Terrassa Nord, Montcada, Martorell, Sitges, Gavà-1, Cubelles, Roquetes, i el CAP Via Barcino i les urgències de l'Hospital de L'Esperança de Barcelona.
A la regió sanitària del Camp de Tarragona estan previst que 12 CAP tanquin a les nits a partir de l'1 de setembre: Vila-rodona, Alcover, Borges del Camp, Mont-roig del Camp, Riudoms, Vandellós, La Selva del Camp i l'Arboç, així com els de la ciutat de Tarragona de Sant Salvador, Constantí, El Morell i Bonavista.