dimarts, 18 d’octubre del 2011

ALERTEN QUE UN ACORD ENTRE L´ICS I ELS METGES POT PERJUDICAR ELS ALTRES TREBALLADORS SANITARIS

Segons publica el Diari de Girona


La resta de personal creu que si Salut pacta només amb els facultatius hi haurà més divisió d'estaments
La incertesa de les negociacions entre l'Institut Català de la Salut (ICS) i els sindicats que representen els treballadors sobre la retallada de sous per estalviar encara persisteix. El conseller de Salut, Boi Ruiz, va anunciar la voluntat d'intentar arribar a un acord sindicat per sindicat per així trobar una majoria que permeti tirar endavant les noves retallades. Això ha posat en alerta alguns sectors, que temen que un pacte entre l'ICS i els metges sobre els sous pot deixar fora de tota possibilitat de negociació els altres treballadors sanitaris, des del col·lectiu de les infermeres fins al dels zeladors i els administratius.

Els sindicats que representen aquests estaments parlen concretament d'un possible acord entre Salut i Metges de Catalunya, la organització que representa un nombre més elevat de facultatius. Molts creuen que això pot suposar un perill "ja que es pot crear una divisió gravíssima entre el personal". En aquest sentit, es refereixen a les diferències "molt més accentuades amb el poder adquisitiu" entre metges i altres estaments, com és el cas dels zeladors, tècnics de grau sanitari, infermeres i administratives.
El Col·legi d'Infermeres de Girona també es va referir fa uns dies als perills de deixar fora de les negociacions per les retallades els professionals que no siguin metges. La presidenta de l'organització, Carme Puigvert, va reivindicar el paper "imprescindible" de les infermeres en tot el procés, i va demanar que Salut també tingués en compte el seu col·lectiu a l'hora d'elaborar les retallades.
En una entrevista a RAC1, Boi Ruiz va assegurar que la negociació per separat era un "procediment habitual per buscar l'acord amb una majoria", tenint en compte que no hi havia hagut consens en les últimes dues reunions amb l'ICS. També es va mostrar optimista sobre assolir un acord durant aquesta setmana. Metges de Catalunya, per la seva banda, ja va anunciar que les posicions per assolir un acord amb l'ICS sobre les retallades encara estaven molt distants, en contra del que havia afirmat el conseller de Salut. En un comunicat a la seva pàgina web, el sindicat dels metges va assegurar que "les negociacions es troben en un punt equidistant entre la possibilitat de l'acord i el bloqueig del conflicte i, en conseqüència, de la radicalització als centres".