dijous, 6 d’octubre del 2011

El conseller d'Economia i Coneixement anuncia que el 2012 caldran més retallades però que no arribaran el 10%

El govern no descarta suprimir la paga de Nadal a altres treballadors públics

 

 “L'eliminació de la paga extra de Nadal del govern és un gest simbòlic, però la vida és una suma de gestos simbòlics”, ha assegurat Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i Coneixement aquest dijous en una entrevista a Els matins de TV3. I ha afegit que aquest gest “es pot estendre a altres treballadors públics”.

En aquest sentit, el conseller ha explicat que “el sacrifici, de manera proporcionada, l'haurà de fer tothom que treballa en el sistema públic. Està clar que el sistema està dimensionat per sobre dels nostres ingressos i que per tant cal redimensionar”. “Tots els treballadors públics hem de fer un esforç general per assegurar llocs de treball”, ha dit.


Reduir més la despesa

El govern reduirà aquest any la despesa “en 2.600 milions d'euros”.

Segons el conseller, “és una xifra molt gran, i més de la meitat del pressupost de la Generalitat és per Salut i Ensenyament i per tant “és impossible ajustar sense tocar aquest dos àmbits”.

El conseller ha destacat que la universitat “ha rebut un ajust més fort que la sanitat” i ha agraït a aquest col·lectiu la seva resposta.

Mas-Colell ha considerat que s'està reduint la despesa “al nivell del 2007”. “Si llavors teníem bona sanitat i bon ensenyament, podem tornar-hi sense problemes”, ha argumentat.

Pel conseller “és normal que les mesures de contenció de despeses originin protestes”.

Un 2012 difícil

“L'any 2012 no pinta bé, l'entorn europeu és molt preocupant i davant d'aquest entorn ens sembla que cal demostrar un esperit combatiu i auster”, ha explicat Mas-Colell.

Pel conseller d'Economia, el 2012 el govern haurà de fer “més retallades però no de la mateixa magnitud, menys del 10%”.

Mas-Colell ha destacat que l'evolució de l'economia europea “no ens deixa ser gaire optimistes”.

Amb tot, ha assegurat que una part dels ajustos que s'han fet el 2011 “tindran el seu efecte el 2012”. I per tant són ajustos que ja estan fets. “Sobretot”, ha destacat, “els ajustos que ja s'han fet en l'àmbit de salut”.