dimecres, 26 d’octubre del 2011

EL SENAT GASTARÀ UN MILIÓ D'EUROS PER RENOVAR ELS ORDINADORS


Segons publica el Cronica.cat aquest octubre

El Senat espanyol es gastarà gairebé un milió d'euros per renovar els ordinadors portàtils i altres serveis de connexió de la cambra. El president del Senat, el socialista Javier Rojo, ha obert un procediment per l'adjudicació del contracte.

Malgrat la tendència general de contenció pressupostària, el Senat ha decidit no escatimar en despeses i ha convocat un procediment per adjudicar un contracte de subministrament d'ordinadors de sobretaula, ordinadors portàtils i altres serveis. En total, el pressupost és de més d'un milió d'euros per a la renovació dels equips informàtics.
La cambra que presideix el socialista Javier Rojo ha demanat un lot de 700 ordinadors de sobretaula amb 4 GB de memòria RAM, 320 GB de disc dur i gravadora de CD's i DVD's. En total, per un import de 533.000 euros, que equival a uns 800 euros per cada ordinador. El segon lot consta de 300 portàtils, per un valor de 226.000 euros. A banda d'això, el Senat també adjudicarà un contracte de subministrament d'equips, software i altres serveis per a la renovació del sistema de seguretat informàtica.
En total, el pressupost base és de més de 900.000 euros, la qual cosa ha provocat les crítiques per a una despesa que es pot qualificar, com a mínim, de dubtosament innecessària.