divendres, 7 d’octubre del 2011

ELS SINDICATS, ENTRE L'ESPASA D'UNS PROFESSIONALS EMPRENYATS I LA PARET DE L'ICS


Les organitzacions sindicals, davant les múltiples demostracions de força de les seves bases, no poden signar qualsevol acord. Són conscients que l’alternativa suposa acomiadaments i reduccions de jornada, però la Direcció de l’ICS no garanteix que això no succeeixi de totes maneres.
Les consignes s’han fet sentir amb claredat en les moltes mobilitzacions del sector, i fins i tot els mateixos negociadors sindicals de la Mesa Sectorial de l’ICS l’han escoltat, procedents de la confluència entre Gran Via i Balmes: “No signeu, no signeu!”. De fet, les darreres concentracions a Bellvitge, Dos de Maig i Sant Pau han estat les més multitudinàries des de, com a mínim, abans de l'estiu.

El sentiment entre les bases sindicals i els treballadors sanitaris, molt emprenyats perquè aquesta no és la primera retallada que els afecta, està molt estès.
El Departament de Salut  vol que els 40.000 treballadors de l’ICS –sanitaris i gestió i serveis- es rebaixin la paga extraordinària de Nadal, i amenaça amb acomiadar 1.500 interins o rebaixar la jornada i el sou a 6.000 interins si els sindicats no accepten la seva primera proposta. 
Qui ho garanteix?
Si en alguna cosa coincidim tots els sindicats és que calen garanties. I, de moment, l’ICS no en dona cap.
Ara mateix, els sindicats no poden signar el que Salut els ofereix. Per què ningú no garanteix que la plantilla no es retallarà el 2012 i que no hi haurà noves retallades salarials, i sobretot, pel risc que l’emprenyament de les seves bases amenaci de superar-los.