divendres, 14 d’octubre del 2011

L’ICS DIVIDEIX PER DESACTIVAR LES RESPOSTES A LES RETALLADES

Salut planteja com a alternativa a la rebaixa de la paga de Nadal l'acomiadament de 1.500 interins o la reducció d'un 25% de la jornada laboral a 6.000 interins. Amb aquestes propostes, l'ICS posa damunt la taula opcions alternatives a la reducció de la paga de Nadal que plantejava per a tot el personal, amb la voluntat de fer estalviar 46 milions d'euros del capítol 1 (personal).

A data d’avui, les negociacions entre l’ Institut Català de la Salut (ICS) i els sindicats continuen
encallades. El conseller de Salut ha assegurat que l'ICS està negociant “sindicat per sindicat per arribar a un acord ...”.

El conseller ha dit aquest dijous que la complexitat de l'estructura, l'ICS té 45.000 treballadors amb una Mesa de Negociació que abasta l’àmbit hospitalari i d’atenció primària, fa que la “negociació” sigui llarga i difícil.

Ruiz ha assegurat que el seu full de ruta passa per realitzar una reforma de l'engranatge de l'ICS. “Costa molt d'organitzar amb un sol model una estructura tant complexa i fa molt difícil unificar un acord igual per tothom”.

L’opció dominant a Salut i també a la Direcció de l’ICS pel que fa a la “negociació” de les nostres condicions laborals és la vella estratègia del “divideix i pots vèncer”:

· Divideix negociant per separat, fer-ho sindicat per sindicat de manera individualitzada, per estaments si cal, fet que pot generar “desconfiances” entre la mateixa part social a la Mesa de Negociació i entre els treballadors de l’ICS.
· Divideix, esquarterant l’espai ICS a efectes de negociació.
· No podem ignorar que les retallades, tant les ja aplicades del 5% com les que s’estan plantejant actualment, ens afecten a tots els treballadors de l’ICS, més enllà del grup professional.

Conclusió, a data d’avui:

· Salut diu que està “negociant” de manera separada i que l’acord està al caure.
· Els sindicats de la Mesa Sectorial, neguen les paraules del Conseller.


FEM SENTIR LA NOSTRA VEU!!!!!

La setmana que ve es prepara una nova mobilització de tots els professionals de l'ICS davant la Conselleria de Salut.
Convocatòria prevista: Dijous 20 d'octubre, a les 17.30, als Jardins de la Maternitat davant la seu de la Conselleria de Salut.