dijous, 13 d’octubre del 2011

L'ICS, en la recta final per tancar un acord amb els sindicats

Segons publica El Punt.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, reconeix que s'està negociant sindicat per sindicat per tancar un pacte, molt probablement, la setmana vinent
Assegura que cal una reforma de l'engranatge de l'ICS “ perquè costa molt d'organitzar amb un sol model igual per tothom”
El conseller de Salut ha assegurat que l'ICS està negociant “sindicat per sindicat per arribar a un acord amb els sindicats”.
“Encara no hi ha un acord amb Metges de Catalunya però anem pel bon camí, així com amb la resta de sindicats”. Tindrem un acord, molt probablement la setmana vinent”, ha assegurat Boi Ruiz, conseller de Salut, aquest dijous en una entrevista a El món a RAC1.
Amb tot, el conseller ha explicat que la complexitat de l'estructura, l'ICS té 45.000 treballadors amb un sol comitè d'empresa, fa que la negociació hagi estat llarga i difícil.
Ruiz ha assegurat que el seu full de ruta passa per realitzar una reforma de l'engranatge de l'ICS. “Costa molt d'organitzar amb un sol model una estructura tant complexe i fa molt difícil unificar un acord igual per tothom”.
Salut es mostra contraria a cobrar un euro per a cada recepta. “Rotundament no”, ha assegurat el conseller. “Cal un sistema de finançament que en cap moment impedeixi que persones sense recursos puguin accedir al sistema sanitari”. “El sistema no pot penalitzar a qui té les rendes més baixes”, ha insistit.
Ruiz ha assegurat que sempre ha defensat, des del primer moment, invertir més diners en Sanitat com recomana l'OMS”. “Hem de buscar recursos addicionals per finançar la sanitat”.
En aquest sentit, Ruiz ha afirmat que “l'OMS recomana posar diners en salut i salut en els diners, és a dir, aconseguir més finançament i alhora rendibilitzar l'us d'aquests diners”.
El conseller ha posat com a exemple aplicar impostos finalistes, és a dir que vagin directament a sanitat.
En aquest sentit s'ha mostrat partidari de gravar el tabac i l'alcohol per obtenir finançament en Salut.
“El dèficit sanitari és practicament equivalent el que es recapta amb l'impost del tabac”, ha explicat.
Per altre banda, el conseller ha destacat que si Catalunya tingués el concert basc “tindria 1000 milions d'euros més, no tindria dèficit”.