dilluns, 3 d’octubre del 2011

L'ICS PROPOSA ARA 1.500 ACOMIADAMENTS O REDUIR LA JORNADA LABORAL DE 6.000 INTERINS

Les negociacions entre l'Institut Català de la Salut (ICS) i els sindicats segueixen encallades. Salut ha plantejat avui, com a alternativa a la rebaixa de la paga de Nadal, l'acomiadament de 1.500 interins o la reducció d'un 25% de la jornada laboral a 6.000 interins. Amb aquestes propostes, l'ICS posa damunt la taula opcions alternatives a la reduccio de la paga de Nadal que plantejava per a tot el personal amb la voluntat de per estalviar 46 milions d'euros del capítol de personal
Els sindicats han rebutjat aquest dilluns a la tarda les propostes de l'Institut Català de la Salut (ICS). Els representants dels treballadors i la direcció s'ha reunit avui per tercera vegada però la trobada ha acabat sense acord.
La direcció de l'ICS ha fet tres propostes: la reducció de la paga de Nadal i l'ajornament del cobrament de complements, que 6.000 treballadors es rebaixin un 25% la jornada laboral o que 1.500 interins vagin al carrer “temporalment”.
Els sindicats han reclamat “garanties” per tal que si accepten la rebaixa de la paga se'ls asseguri que no hi haurà acomiadaments. Per la seva banda, l'ICS ha dit que té “voluntat de seguir negociant”