dijous, 24 de novembre del 2011

LA GENERALITAT AUTORITZA L'ERO DE SUSPENSIÓ DE 1.397 TREBALLADORS DE L’HOSPITAL SANT PAU


Segons publica La Vanguardia

La Conselleria d’Empresa i Ocupació de la Generalitat ha autoritzat l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) de suspensió de 1.397 treballadors de l’Hospital Sant Pau de Barcelona durant 15 dies entre aquest dimecres i el 31 de desembre de 2012, segons ha informat el centre.
La resolució, amb data 11 de novembre, autoritza a la Fundació de Gestió Sanitària Hospital Sant Pau de Barcelona l’expedient, del qual quedaran exclosos els representants dels treballadors.
Encara que no ha estat possible arribar a un acord que eviti l'ERO, l’empresa ha mantingut la seva voluntat de diàleg amb els representants dels treballadors per facilitar la implantació de les mesures derivades.
Al setembre d’aquest any, l’hospital es va sumar a la llista de centres concertats que han presentat un expedient a conseqüència de les retallades.
Per reduir el dèficit de 10 milions que té el centre, l'ERO afectava inicialment a 1428 treballadors, la meitat de la plantilla, a través d'una suspensió de la jornada laboral durant 15 dies des de l'1 d’octubre fins desembre de 2012 hi ha 63 mitjançant una suspensió d'ocupació durant 15 mesos fins l'1 de gener de 2013.
L'hospital més antic de Barcelona, gestionat per la Generalitat, l'Ajuntament i l'Arquebisbat, va posar aquest ERO sobre de la taula per aconseguir reduir en 15 mesos 10 dels 26 milions de retallades que el Servei Català de la Salut (CatSalut) ha imposat al centre.