diumenge, 4 de desembre del 2011

‘SETMANA BLANCA' ALS HOSPITALS


Segons publica El Punt Avui

Els centres de l'Institut Català de la Salut reduiran visites i operacions programades la setmana vinent per reduir despeses
Divendres serà com un diumenge a la major part dels hospitals
Els hospitals de l'Institut Català de Salut (ICS) han adoptat diverses fórmules per reduir l'activitat la setmana vinent, que molts treballadors aprofitaran per gaudir de permisos o vacances. Tal com va exigir la gerència de l'ICS, els centres han programat menys visites, proves i operacions pels tres dies laborables, especialment per divendres. D'aquesta manera, l'ICS s'estalvia la despesa que suposa contractar personal suplent: uns 950.000 euros, si es redueix l'activitat cinc dies l'any. A més, l'ICS afirma que, en dies de pont, l'absentisme de pacients amb cita arriba a un 40%.

Vall d'Hebron
A banda dels dos festius, l'hospital de la Vall d'Hebron també funcionarà divendres com si fos diumenge: amb les urgències garantides però sense consultes externes, ni proves ni cirurgia programada. Fonts de l'hospital admeten que ha calgut desprogramar 500 cites concertades mesos abans per aquest dia. Quant a demà i dimecres, l'activitat sí que correspondrà a la d'un dia normal, tot i que es tracta d'una setmana més tranquil·la del que és habitual.
Bellvitge
El centre hospitalenc seguirà el mateix esquema que la Vall d'Hebron. Pel dia 9, l'hospital garanteix el funcionament normal de les urgències i l'assistència als pacients hospitalitzats, però no s'han programat visites ni operacions. Demà i dimecres es preveu prestar l'assistència habitual d'un dia laborable, incloent-hi les consultes externes.
Germans Trias i Pujol
L'activitat es reduirà els tres dies laborables, sobretot divendres, al Germans Trias. Demà i dimecres, les consultes externes i proves programades no arribaran al 50% del volum habitual. Divendres, en canvi, s'ha mantingut l'activitat inajornable, com ara algunes proves diagnòstiques (endoscòpies, ecografies, tomografies computades, etc.). Les urgències i l'atenció en planta resten garantides.
Arnau de Vilanova
L'hospital de referència de Lleida manté l'activitat els tres laborables, però a mitja màquina. Demà es faran un 60% de les operacions programades respecte del que seria habitual, i els dies 7 i 9 tan sols s'arribarà a un 30%. Pel que fa a consultes externes, la reducció per demà serà del 60%, i per dimecres i divendres de prop del 70%.
Joan XXIII
Divendres, tot funcionarà com si fos un dia festiu, sense operacions ni visites programades i amb
les urgències operatives. En canvi, demà i dimecres, l'activitat es mantindrà igual que qualsevol
dia feiner.
Verge de la Cinta
A diferència de la majoria de centres de l'ICS, l'hospital tortosí funcionarà demà com si fos festiu, mentre que dimecres i divendres oferirà l'activitat habitual dels dies laborables.
Josep Trueta
L'hospital gironí mantindrà un cert grau d'activitat programada els tres laborables, tant pel que fa a consultes (oncologia, obstetrícia, neurologia, etc.), com a proves. Es mantindran obertes també dues sales d'operacions de cirurgia programada.