dimecres, 25 de gener del 2012

El pressupost dels serveis d'atenció sanitària es manté el 2012


Fes clic per accedir-hi
Segons publica el gencat.cat

Els serveis sanitaris d’atenció a les persones no es veuran afectats per l’ajust pressupostari d’enguany, i gaudiran d’una partida pressupostària equivalent a la del 2011. Com a conseqüència, tampoc es veuran afectades les condicions laborals dels professionals que treballen en centres on ja s’hi va arribar a acords en aquest sentit durant l’any passat.

Serveis d’atenció sanitària. El pressupost del Departament de Salut per al 2012 manté el nivell d’activitat sanitària i la qualitat dels serveis, que es podran augmentar selectivament si cal, tal com ja havia anunciat el conseller de Salut, Boi Ruiz, en diverses ocasions. Això és possible gràcies, d’una banda, a l’esforç realitzat el 2011 pel sector sanitari a fi de contenir la despesa i, d’altra banda, als canvis organitzatius, alguns dels quals es van iniciar l’any passat mentre que d’altres es desenvoluparan el 2012 en el marc del Pla de Salut de Catalunya 2011-2015.
Llistes d’espera.  El Departament de Salut s’imposa l’objectiu per al 2012 de frenar el creixement i reduir en un mínim del 2% les llistes d’espera quirúrgiques gràcies a la reassignació de recursos que es podrà fer com a conseqüència de les accions de reforma estructural i canvis en l’organització dels serveis sanitaris, en línia amb l’indicat al Pla de Salut.
Farmàcia. L’ajustament del pressupost de Salutrepercuteix sobretot en la partida de farmàcia, que tindrà una reducció efectiva entorn del -7,5%, tot i que la reducció reflectida en el pressupost comptable és del -26%.
Taxa per recepta. El pressupost del 2012 no contempla a hores d’ara el finançament addicional que comportarà la taxa administrativa per recepta farmacèutica. La taxa serà d’aplicació universal, es cobrarà a les oficines de farmàcia a través de la recepta electrònica, i tindrà un topall de 61€ anuals per persona (5€/mes).