divendres, 17 de febrer del 2012

ENS FOTEN EL 3% ANUAL DEL SOU

El Govern de la Generalitat ha publicat a l'Atri una nota informativa en què especifica la quantitat del complement específic que ens retallarà de les pagues extres de juny i desembre.

Per a la paga extra del juny es tracta d’una reducció que correspon a un 3% de les retribucions íntegres anuals del primer semestre de 2012.


Tal com havíem publicat anteriorment al bloc sobre el Projecte de Llei de pressupostos:

"Reducció de l’import del complement específic o equivalent preferentment a les dues pagues addicionals dels mesos de juny i desembre del 2012.
S’autoritza el Govern a adoptar mesures excepcionals de reducció de la despesa de personal prevista per l’exercici 2012 que poden afectar, preferentment i amb caràcter proporcional sobre el total de les retribucions anuals, les pagues addicionals dels conceptes que tinguin consideració de complement específic o equivalent.

Això significa que en el mateix complement de la paga extraordinària del mes de desembre tornarem a patir una reducció del sou equivalent. Malgrat que la nota penjada a l’Atri, que teniu a continuació, no especifica.


Caldrà sumar-hi la reducció del 50% de les DPO, la suspensió del Fons d'Acció Social, ...

Nota informativa sobre la Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic


1. L’article 34 de la Llei de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’exercici 2012 autoritza el Govern a adoptar mesures excepcio­nals de reducció de la despesa de personal que poden afectar, preferentment i amb caràcter proporcional sobre el total de les retribu­cions anuals, les pagues addicionals dels conceptes que tinguin consideració de complement específic o equiva­lent.

Pel que fa al personal laboral, la Llei disposa que la distribució i l’aplicació de la reducció es produirà per mitjà de la negociació col·lectiva i, en cas que l’1 de maig de 2012 no s’hagi arribat a un acord de distribució, aquesta reducció s’aplicarà a les retribucions de juny i desembre.
2. La mesura que es negocia afecta tots els empleats públics de l’Administració de la Generalitat, i del seu sector públic: personal funcionari, personal estatutari i personal laboral.
3. Aquesta mesura s’ha d’aplicar de manera proporcional sobre el total de les retribucions anuals del personal, i per tant, s’han de prendre com a base totes les retribucions percebudes pels treballadors.
Doncs bé, la mesura es concreta en el següent:
  • Es tracta d’una reducció que correspon a un 3% de les retribucions íntegres anuals a imputar a la propera nòmina del mes de juny. Per tant, es prenen en consideració les retribucions íntegres percebudes el primer semestre de 2012.
  • S’aplica a les retribucions del mes de juny en el complement específic o equivalent.
Es tracta d’una mesura que té caràcter excepcional i temporal, de manera que la reducció retributiva que es preveu no es consolida per als exercicis futurs. Aquesta transitorietat obeeix a la necessitat urgent de disposar de manera immediata d’estalvis pressupostaris.