divendres, 10 de febrer del 2012

L'Hospital Sant Pau paralitza l'ERO de suspensió de gairebé la meitat de la plantilla


Segons publica Europa Press

L'Hospital Sant Pau de Barcelona ha paralitzat l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de suspensió de 1.397 treballadors pel silenci administratiu de la Conselleria d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ...
El silenci administratiu té lloc transcorreguts 30 dies de la interposició del recurs ... per un "presumpte delicte de prevaricació" en l'autorització de l'ERO, al·legant que no s'han donat les causes econòmiques legalment exigibles per tirar endavant aquesta decisió de la direcció.

Així, l'expedient, aprovat per Empresa i Ocupació a finals de novembre deixarà d'aplicar a partir d'aquest divendres, quan un total de 157 treballadors afectats aniran als seus llocs de treball exercint una jornada laboral completa, com abans d'entrar en vigor l'ERO .
No obstant, els efectes d'aquesta suspensió computen a partir del 28 de gener, 30 dies després de la presentació del recurs, de manera que els empleats podrien percebre el total de la nòmina previ a l'execució de l'expedient.
L'ERO plantejava una suspensió del treball durant dues setmanes de 1.397 empleats fins al 31 de desembre del 2012 de la xifra de treballadors.
Un portaveu de l'hospital s'ha adherit aquesta paralització a una "situació temporal" fins que la Conselleria d'Empresa i Ocupació es pronunciï sobre el recurs, que l'acusa autoritzar un ERO sense que estigui acreditada un canvi en la demanda del servei, ni que les pèrdues econòmiques afectin la viabilitat de l'empresa.

La resolució, amb data de 11 de novembre, autoritzava a la Fundació de Gestió Sanitària Hospital Sant Pau de Barcelona l'expedient, que la direcció de l'hospital pretenia ampliar en 219 treballadors més, però no ha pogut fer-ho per la interposició de recursos.

SECTOR CONCERTAT

Al setembre d'aquest any, l'hospital es va sumar a la llista de centres concertats que han presentat un expedient a conseqüència de les retallades sanitaris dictats per la Generalitat.
Per reduir el dèficit de 10 milions que té el centre, l'ERO afectava inicialment a 1.428 treballadors, la meitat de la plantilla, a través d'una suspensió de la jornada laboral durant 15 dies des del 1 d'octubre fins desembre de 2012 ia 63 mitjançant una suspensió d'ocupació durant 15 mesos fins l'1 de gener de 2013.

L'hospital més antic de Barcelona, gestionat per la Generalitat, l'Ajuntament i l'Arquebisbat, va posar aquest ERO sobre la taula per aconseguir reduir en 15 mesos 10 dels 26 milions de retallades que el Servei Català de la Salut (CatSalut) ha imposat al centre.