dimecres, 18 d’abril del 2012

DIES DE LLEURE, COMPACTACIÓ I ADDICIONALS DE VACANCES


La recent aprovació i entrada en vigor (24 de març) de la Llei 5/2012 de Mesures Fiscals ha comportat greus perjudicis als empleats i empleades públics: pèrdua de tres dies de lliure disposició i dels dies addicionals de vacances, desaparició del complement per IT (reduït als tres primers mesos) o l’eliminació de la possibilitat de reduir la jornada en 1/3 (amb el 100% de retribucions el primer any de maternitat).
Compactació horària en la reducció de jornada per maternitat
Aquesta modificació havia comportat l’eliminació de la possibilitat de compactació horària de la qual gaudien aquestes persones.
A la Mesa de Negociació es va reconduir aquesta situació. Es va acordar que el personal amb reducció de jornada per maternitat pugui compactar el permís durant el primer any de gaudiment.  La forma jurídica que es vol utilitzar és mitjançant un Acord de Govern, segons ens va manifestar Funció Pública.

Dies de lliure disposició
Des del 24 de març, els dies d’assumptes personal passen a ser com a màxim 6. Es mantenen els addicionals de lleure per triennis (2 a partir del 6è trienni i 1 més per cada trienni a partir del 8è).
Però des de l’1 de gener fins al 24 de març, com que la llei no preveu retroactivitat en la mesura, ens corresponen 9 dies.
Per tant, a l’hora de calcular els dies de lliure disposició del 2012 cal aplicar la part proporcional dels 9 dies durant el període de l’1 de gener al 24 de març i la part proporcional de 6 dies durant el període del 25 de març al 31 de desembre. Fets els càlculs, vindrien a ser 6,75 dies.
Dies addicionals de vacances
De la mateixa manera que amb els dies de lleure, malgrat que la llei suprimeix els dies addicionals de vacances, durant el període de l’1 de gener al 24 de març encara estaven vigents. Per tant, ens correspon la part proporcional d’aquests dies. Fes els teus càlculs segons els dies addicionals de vacances que et corresponien.
Si es donés el cas que se us deneguessin aquests drets contacteu amb nosaltres per tal d’ajudar-vos en les reclamacions pertinents.