dimecres, 4 d’abril del 2012

Els funcionaris alemanys tindran una pujada salarial del 6,35% en dos anys


Segons publica La Vanguardia
Acord amb el sindicat del sector serveis i l'administració pública després de diverses jornades d'aturades
Els empleats públics alemanys tindran una pujada salarial del 6,3 per cent en els pròxims dos anys, després de l'acord entre el sindicat alemany del sector serveis Ver.di i les administracions i empreses públiques, després de setmanes d'aturades i negociacions.
Així ho van anunciar en una roda de premsa a primera hora del matí i després d'una nit ininterrompuda de negociacions el ministre d'Interior, Hans-Peter Friedrich, i el màxim responsable de Ver.di, Frank Bsirske.

L'acord implica, encara que sigui de forma gradual, l'assumpció per part de les administracions i la patronal d'empreses públiques de la pujada salarial exigida pels representants dels treballadors, que han hagut de fer per la seva banda altres concessions.
Bsirske reconegut que durant les negociacions Ver.di va renunciar al pagament del "component social" que havia exigit, mentre que Friedrich va afirmar que amb aquest acord, que evita noves aturades, "han guanyat els treballadors dels serveis públics", que sumen prop de dos milions de treballadors.
Per la seva banda, el president dels empresaris de les administracions públiques locals, Thomas Bohle, va assegurar que s'havia negociat "fins al límit del dolor". Des del passat 5 de març, desenes de milers d'empleats de les empreses públiques alemanyes s'han sumat a aturades selectius d'advertència que han afectat el transport públic, l'educació i els serveis de neteja, entre d'altres, i dimarts passat fins i tot a diversos aeroports alemanys.
A la segona ronda de negociacions, fa dues setmanes, els sindicats van rebutjar la proposta de la patronal d'un increment salarial per als empleats públics del 3,3% de forma gradual en els pròxims dos anys.
L'objectiu sindical era reduir les diferències salarials per als empleats públics i els treballadors del sector privat, segons Ver.di.