dimarts, 24 d’abril del 2012

Els immigrants irregulars es quedaran sense targeta sanitària el 31 d'agost


Segons publica El Punt/Avui
El decret llei aprovat per retallar 7.000 euros en Sanitat preveu que els ‘sense papers' puguin continuar rebent assistència a urgències
La mesura pot afectar mig milió d'estrangers a tot l'Estat
Tots els immigrants irregulars es quedaran sense targeta sanitària el pròxim 31 d'agost, que només podran accedir al sistema sanitari públic i gratuït d'urgències, a no ser que acreditin la condició d'assegurats, segons estableix el decret llei de mesures urgents publicat al BOE aquest dimarts.

A partir d'aquesta data, segons han explicat fonts del ministeri de Sanitat, les targetes sanitàries dels immigrants irregulars empadronats quedaran anul·lades. Fins ara, els immigrants irregulars podien accedir al sistema sanitari a través només de l'empadronament. L'executiu de Mariano Rajoy va aprovar divendres passat que aquest requisit quedés eliminat. Aquesta mesura podria afectar mig milió d'immigrants irregulars a tot l'Estat.
Fins el 31 d'agost, els immigrants que van obtenir la targeta sanitària en situació irregular i que ara ja estiguin en condició de legalitat hauran de regularitzar la seva situació sanitària, igual que els europeus que encara no s'hagin inscrit en el registre d'Estrangers.
Amb tot, qualsevol immigrant, sigui quin sigui la seva condició seguirà tenint accés a les urgències i, especialment, els menors i les embarassades seguiran tenint cobertura completa, tal i com recull la llei d'Estrangeria.