dimarts, 3 d’abril del 2012

La Vaga general té un seguiment a Catalunya del 82%


Al voltant del 82% dels treballadors i les treballadores de Catalunya han secundant la vaga general del 29m.
Al transport públic el seguiment ha estat molt important  i s’han complert els serveis mínims. A la indústria han secundat la vaga el 95% dels treballadors. A les administracions públiques, prop d’un 70%. D’aproximadament 2.300.000 assalariats al nostre país, uns 260.000 s’han vist obligats a treballar pels serveis mínims decretats.


Consum elèctric
Segons dades oficials de Red Eléctrica el consum elèctric a les 9 del matí ha caigut un 24,80% a l’Estat espanyol en relació al dijous de la setmana anterior. A Catalunya la caiguda ha estat del 25%, respecte al dijous de la setmana anterior, segons dades de FECSA ENDESA. 
Pel que fa a Salut

Pel que fa a les dades de seguiment de la vaga al sector de la salut, hi ha discrepància en la quantificació de les dades.
Segons dades de Conselleria de Salut:
Salut: En el cas de la salut, el seguiment és del 13,50% als centres de l’ICS.
  • Barcelona, seguiment del 16,39%
  • Girona, seguiment del 5,99%
  • Tarragona, seguiment del 7,55%
  • Lleida, seguiment del 4,06%

Els centres concertats (XHUP) segons Salut el seguiment de la vaga ha estat del 7%.
Cal fer unes consideracions:  els serveis mínims han estat superiors als d’un festiu,  les persones en situació de baixa i de permís també distorsionen la quantificació del seguiment de la vaga.
Per part de la Intersindical-CSC, valorem la complicitat dels usuaris en aquesta vaga, fent l’ús imprescindible del servei sanitari, fet que ha portat a sales d’espera buides i una reducció important al serveis d’urgències. El seguiment de la vaga per part dels professionals no ha estat uniforme ni pel que fa a sectors professionals ni per àmbits territorials.
No podem deixar de fer esment a les importants mostres de rebuig a la reforma laboral i a aquelles mesures que lesionen els drets del 99% de la ciutadania, amb les mobilitzacions que van tenir lloc el dia de la vaga.
Aprofitem aquesta breu valoració per rebutjar els actes de vandalisme que es van produir per part de persones que no tenen res a veure amb la vaga.