divendres, 13 d’abril del 2012

Nou insult als empleats i empleades públiques: "han d'oblidar-se del cafè"

Aquestes declaracions van ser fetes pel secretari d'Estat per a l'Administració Pública, Antonio Beteta, aquesta setmana. Mentre que ell estava parlant sobre l'extensió de 37,5 h amb caràcter genèric a totes les Administracions, no va perdre l'ocasió per faltar el respecte per a les empleades  i els empleats públics.

Potser cal recordar al senyor Beteta del descans pagat (o "cafetó", com ell denigra) és un dret reconegut en la legislació laboral i els diferents acords a tots els treballadors que realitzen una jornada continuada. No sabem si la idea d’aquest personatge és treure aquest dret laboral o és ampliar la jornada laboral per facilitar l’acostament a la "competitivitat" de la Xina.

Donada la contínua pèrdua de poder adquisitiu a la que estem patint aquests darrers anys, molts companys i companyes  porten temps oblidant-se del  "cafetó" i dedicant-se  simplement a caminar o estirar les cames,  mentre constaten com amb cada nova reforma la seva situació laboral i social empitjora.

Probablement tot això al personatge Bateta li deu sonar a xinès, perquè entre d’altres coses, a ell el cafè segurament li porten al seu despatx pagat  amb diners públics.

Com va dir Albert Einstein: "Hi ha dues coses que son infinites: l'Univers i la estupidesa humana. De l'Univers no n'estic tan segur".

PROU insults
Per uns Serveis Públics i de qualitat