dissabte, 12 de maig del 2012

Brandada de bacallà


INGREDIENTS (4 persones)
-         500g de bacallà dessalat
-         1 paquet de 115g de puré de patata
-         ½ litre de llet
-         ½ got d’oli
-         sal i pebre

ELABORACIÓ

Bullir el bacallà (dessalat prèviament durant dos dies abans amb aigua dins de la nevera) durant 10 minuts. Després escorre’l i un cop fred esmicolar-lo en trossets ben petits.

Mentre es refreda el bacallà es fa el puré de patata amb el ½ litre de llet.
Seguidament es posa el bacallà en una cassola amb l’oli calent i es treballa amb una cullera fins que es fa una pasta homogènia. S’hi afegeix el puré i es cou durant uns minuts sense deixar de remenar fins a tenir-ho tot ben barrejat. En aquest moment es pot afegir pebre i rectificar de sal, si cal.

Finalment es gratina al forn amb formatge ratllat per sobre. Es pot col·locar coure en cassoletes individuals de fang o bé en una plata gran i servir directament a taula.

Si ens el volem endur a la carmanyola, un cop gratinat i fred el podem congelar en racions individuals per consumir-lo quan calgui.
I ja sabeu, si voleu participar amb les vostres receptes feu-nos-les arribar al correu  intersindical_csc.bcn.ics@gencat.cat. Si hi podeu adjuntar una foto, millor que millor.