dimecres, 27 de juny del 2012

Laxants, pròtesis, mucolítics i dietes en poden quedar fora

Agències
El ministeri enllesteix la llista de medicaments que ja no tindran finançament públic
El Ministeri de Sanitat podria detallar avui el gruix de tractaments terapèutics per a malalties lleus que queden fora del finançament públic. L'Estat preveu estalviar-se 7.000 milions en despesa sanitària, entre la retallada de serveis i el copagament. La retirada d'aquests tractaments menors, encara que d'ús molt quotidià, podria arribar a estalviar 500 milions més.
Nou grups de fàrmacs estarien en qüestió i en la línia de sortida per quedar fora del sistema públic: laxants, pròtesis, mucolítics, lacrimals artificials, antihemorroidals, alguns antiinfecciosos, productes dietètics, antidiarreics i protectors estomacals.
La ministra Ana Mato podria exposar avui als consellers de Salut el primer projecte de llista, i deixaria per a una segona trobada, d'aquí a pocs dies, la definitiva. La revisió d'aquesta llista no tindrà només una lectura d'estalvi públic, ja que alguns productes es retiraran perquè han quedat obsolets o tenen un substitut molt més efectiu. D'altres en poden quedar fora si es comprova que el seu substitut natural o component es pot adquirir sense que augmenti la despesa farmacèutica.
LA XIFRA: 450 medicaments, de nou tipologies terapèutiques, podrien arribar a quedar fora del finançament públic.