divendres, 8 de juny del 2012

L'Estat es planteja eliminar els dies d'assumptes propis dels funcionaris en la reforma de la Funció Pública


Segons publica Europapress


El Govern es planteja eliminar els dies lliures que tenen els funcionaris per dedicar-los als seus assumptes propis, en el marc de la reforma de la Funció Pública.
Segons han indicat fonts del Ministeri d'Hisenda a Europa Press, la idea encara no està tancada i abans d'aprovar l'eliminació d'aquesta figura el Govern pretén parlar amb els sindicats del sector públic.

En qualsevol cas, la intenció de l'executiu és tancar com més aviat millor la reforma i incloure-la en el desenvolupament de l'Estatut del Treballador Públic, pendent de desenvolupament des de fa temps.
Amb aquesta reforma, que de moment només s'estudia i calibra, el Govern eliminaria la figura creada el 1983 per Javier Moscoso, ministre de la presidència del primer govern de Felipe González per compensar el reduït poder adquisitiu d'aquests treballadors.
La mesura s'uniria a altres plantejades per aquest mateix Govern, com l'ampliació de la jornada laboral de 35 hores a 37,5 hores o la rebaixa de sou del 5% de mitjana que va aprovar el Govern socialista.