dijous, 7 de juny del 2012

L'ICS implanta una consulta virtual per evitar duplicar proves i visites abans d'una intervenció

Segons Agències
El sistema ja funciona als hospitals de Viladecans i Bellvitge, i s'estendrà a la resta en els pròxims dos anys
Els hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS) estan implantant una consulta virtual en els preoperatoris per evitar duplicar proves complementàries i visites presencials. El sistema ja funciona als hospitals de Viladecans i Bellvitge, i està previst que s'estengui a la resta de centres. El sistema permet concentrar tota la informació clínica del pacient en un mateix arxiu i així tenir accés a resultats d'informes, analítiques i proves complementàries. A través d'aquesta informació, l'equip d'infermeria analitza la necessitat de fer més proves complementàries abans de la intervenció quirúrgica i si cal una visita presencial o telefònica.
Les primeres dades indiquen que amb aquest mètode s'estalvien un 70% de les peticions de proves complementàries, principalment radiografies de tòrax, analítiques i electrocardiogrames, i es redueixen un 60% les visites presencials. El projecte ha consistit en la implantació del sistema informàtic SAP, que permet tenir la història clínica compartida en combinació amb un sistema de preoperatoris ordenat i controlat.

A l'Hospital de Viladecans aquest preoperatori virtual funciona per a la majoria de les 12.000 intervencions quirúrgiques que es fan anualment, com artroscòpies, hèrnies engonals, galindons, septoplàsties i pròtesis de genoll, entre d'altres. A Bellvitge s'aplica en les més de 5.000 intervencions de cirurgia major ambulatòria i les 8.100 endoscòpies amb sedació que es fan cada any.