dimarts, 26 de juny del 2012

Salut demanarà a Madrid que endarrereixi l'aplicació del copagament farmacèutic

Publica Agències
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha obert la porta que Catalunya retardi l'aplicació de les mesures de copagament farmacèutic del govern espanyol que han d'entrar en vigor el dia 1 de juliol. "La documentació ens va arribar el dia 20 de juny, de manera que cal modificar el sistema i no podem assegurar que estigui tot llest en els dies que ens queden", ha assegurat Ruiz en una entrevista a 'El món a RAC1'.
A partir de diumenge 1 de juliol, per primer cop, els jubilats hauran de pagar una part del preu dels fàrmacs. En pagaran el 10% amb un màxim de 8 euros mensuals (si cobren menys de 18.000 euros anuals) i 18 euros (si en cobren més de 18.000). Els actius pagaran entre el 40% i el 60% de l'import dels fàrmacs, en funció de la renda. Les autonomies s'haurien d'adaptar al nou copagament abans del 30 de juny. Amb l'entrada en vigor d'aquesta nova mesura, els catalans hauran d'afrontar un doble copagament, ja que aquest s'ha de sumar a l'euro per recepta.
"El sistema no està preparat i serà pedestre a partir de diumenge", ha valorat el conseller de Salut, que també ha avançat que existeix la possibilitat de modificar el pressupost del departament en cas que el govern espanyol decideixi apujar l'IVA.