divendres, 6 de juliol del 2012

Boi Ruiz: "Posaria la mà al foc per tots els gestors del sistema sanitari"


Segons publica xarxanoticies.cat
El conseller de Salut opina que les presumptes irregularitats a Salut s'han sobredimensionat
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat al programa 'El Dia a la COM' de ComRàdio: "des del punt de vista del seu comportament, posaria la mà al foc per tots els gestors, gerents i directius d’hospitals que tenim al front de la sanitat". Segons el conseller, hi ha molts controls del diner públic en l’àmbit sanitari.

El conseller ha fet aquestes declaracions després de la creació d’una comissió d’investigació al Parlament sobre suposades irregularitats en la gestió de la sanitat catalana, a la qual haurà de comparèixer ell mateix, així com l’anterior consellera, la socialista Marina Geli, i el president en funcions de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, que divendres passat va dimitir d’aquest càrrec i que està a l’espera de ser rellevat en els pròxims dies. "Dir que hi ha un problema al sistema sanitari perquè el president de l’ICS té un problema a un altre lloc que no té res a veure amb l’ICS és exagerar", ha afegit Ruiz.
Boi Ruiz ha recordat que hi ha suficients controls econòmics per evitar irregularitats, perquè "tots els hospitals fan auditories externes que s’entreguen al Servei Català de la Salut, els hospitals que són fundacions també han de retre comptes al Protectorat de Fundacions, tots els centres públics estan sotmesos a la intervenció de la Generalitat i, a més, ordenadament passen per la Sindicatura de Comptes".

Des de la Intersindical-CSC podem entendre el to de les declaracions del Conseller, però pateix un alt risc de perdre una mà, per incineració, ben aviat. La realitat demostra que els filtres no han estat a l’alçada que calia.