dilluns, 16 de juliol del 2012

Quant cobrarem si ens posem malalts


L’article 9 del Reial decret llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, exposa, entre d’altres coses:

Cada administració pública, en l'àmbit de les seves competències, podrà complementar les prestacions que percebi el personal funcionari inclòs en el Règim General de Seguretat Social i el personal laboral al seu servei en les situacions d'incapacitat temporal, d'acord amb els següents límits:

1r. Quan la situació d'incapacitat temporal derivi de contingències comunes, durant els tres primers dies, es podrà reconèixer un complement retributiu fins arribar com a màxim el cinquanta per cent de les retribucions que es percebin el mes anterior al de causar la incapacitat . Des del dia quart fins al vintè, ambdós inclosos, el complement que es pugui sumar a la prestació econòmica reconeguda per la Seguretat Social ha de ser tal que, en cap cas, sumades ambdues quantitats, se superi el setanta-cinc per cent de les retribucions que vinguessin corresponent al citat personal en el mes anterior al de causar la incapacitat. A partir del dia 21 i fins al 90, ambdós inclosos, es pot reconèixer la totalitat de les retribucions bàsiques, de la prestació per fill a càrrec, si s'escau, i de les retribucions complementàries.
2n. Quan la situació d'incapacitat temporal derivi de contingències professionals, la prestació reconeguda per la Seguretat Social pot ser complementada, des del primer dia, fins a arribar com a màxim el cent per cent de les retribucions que vinguessin corresponent al citat personal en el mes anterior al de causar la incapacitat.
5è. Cada administració pública pot determinar, respecte al seu personal, els supòsits en què amb caràcter excepcional i degudament justificats es pugui establir un complement fins assolir, com a màxim, el cent per cent de les retribucions que estiguen gaudint en cada moment. A aquests efectes, es consideren en tot cas degudament justificats els supòsits d'hospitalització i intervenció quirúrgica.
6è. Les referències a dies incloses en aquest article s'entenen realitzades a dies naturals.

Per tant, si el Govern de la Generalitat decideix complementar les prestacions en la situació d'incapacitat temporal cobrarem, estant de baixa, com a màxim:
Durant els 3 primers dies: 50% de les retribucions que es percebin el mes anterior al de causar la incapacitat.
Des del dia 4t fins al 20è, ambdós inclosos: 75% de les retribucions que es percebin el mes anterior al de causar la incapacitat.
A partir del dia 21 i fins al 90, ambdós inclosos: 100% de les retribucions bàsiques, de la prestació per fill a càrrec, si s'escau, i de les retribucions complementàries.



Aquestes previsions contingudes seran desenvolupades per cada Administració Pública en el termini de tres mesos des de la publicació de aquest Reial decret llei, termini a partir del qual té efectes en tot cas.