divendres, 17 d’agost del 2012

Alguns fàrmacs amb recepta seran encara més cars

Les alternatives als 417 medicaments que a partir de l'1 de setembre deixen d'estar finançats per la Seguretat Social, la majoria dels quals indicats per a tractaments de símptomes menors com irritacions de pell, diarrea, tos i estrenyiment, poden acabar essent més cares que el medicament substituït.

Així ho ha explicat el conseller de Salut, Boi Ruiz, en una visita a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE): "La Generalitat està fent la valoració final de la llista de medicaments exclosos, que de fet, entra en vigor l'1 de setembre, i tenim la impressió que hi haurà massa medicaments en què l'alternativa és de cost superior", ha advertit, tot i que aquest balanç econòmic no es podrà tancar fins el 31 de desembre.


En tot cas, aquest desfasament provocaria un nou increment de costos tant per a l'usuari com per a l'Estat, que paga els fàrmacs finançats. El conseller, a més, ha criticat que la llista de fàrmacs finançats i exclosos no es faci cada any, "sinó cada diversos anys i no sistemàticament".

Des de l'1 de setembre els pacients hauran de pagar per medicaments tan populars com Almax (antiàcid), Emportal o Duphalac (laxants), Fortasec (antidiarreic), pomades per alleujar el dolor causat per l'artritis com Fastum, Calmatel i Movilisin, xarops per a la tos com Mucosan o Pectox i acetilcisteïna per patologies pneumològiques, entre d'altres


Podeu accedir al llistat a la noticia anterior