dilluns, 6 d’agost del 2012

NO CALLEM!! DEFENSEM ELS NOSTRES DRETS

Avui, milers i milers de persones a tot Catalunya i a tot l’Estat ens tornem a mobilitzar contra el nou paquet de retallades del Govern central que afecten les persones en atur, els treballadors i treballadores públics i els pensionistes, les persones en situació de dependència, i la població en
general, i que només generaran més atur i recessió econòmica. El poder econòmic està aprofitant la crisi per canviar el nostre model social i retallar greument els drets socials i laborals aconseguits amb anys de lluita i esforç.

El nou pla de retallades del Govern del PP afecta especialment els sectors més dèbils i vulnerables de la societat i incideix negativament sobre les rendes mitjanes i baixes. Les mesures aprovades impliquen beneficis per a les empreses, com per exemple la rebaixa de cotitzacions socials, mentre es va buidant la caixa de la Seguretat social. Aquest Govern només està al servei de les grans empreses i grans fortunes, i no al de la majoria de la població!!

Davant d’aquesta nova ofensiva ultraliberal del Govern, el teixit social i cultural i tota la ciutadania, hem de continuar mobilitzant-nos en defensa de dels drets socials i laborals i els serveis públics com a resposta a unes polítiques que augmentaran inexorablement el nivell de pobresa de la
majoria de la població i empitjoraran, encara més, l’actual situació de crisi. Volen enfonsar el país!!

No callem!! Rebutgem enèrgicament el nou atac als drets i prestacions de les persones en atur, treballadors i treballadores públics i pensionistes, les persones dependents i el fort augment de l’IVA que provocarà una caiguda del consum i menys activitat econòmica. L’única conseqüència serà una encara més gran destrucció d’ocupació!

L’educació està sent moneda de canvi de la crisi, augmentant preus d’escoles bressol, matrícules de les universitats, taxes a l’FP... també som víctimes del repagament i l’euro per recepta, es paralitza el sistema d’atenció a la dependència, es redueix la renda mínima d’emancipació, les
prestacions de l’atur, i s’utilitza als treballadors i treballadores del sector públic per fer quadrar els comptes. No som mercaderia! Som persones I tenim drets!

Aquest no és el programa que el PP va presentar a les eleccions: això és un autèntic frau polític! Cal acabar amb els autoritarismes i les imposicions unilaterals donant veu a la població! Reclamem que els governants sotmetin les seves decisions a l’opinió dels ciutadans i les ciutadanes, i que cessin de reprimir les mobilitzacions socials i sindicals que de manera pacífica són via d’expressió del malestar, el conflicte social i el sentir de la ciutadania.

Perquè hi ha alternatives per garantir una millor redistribució de la riquesa i els esforços en la lluita per sortir de la crisi:

·         Una lluita contundent i decidida contra el frau fiscal, que permetria recaptar 80.000 milions d’euros i evitaria aquestes noves retallades.
·         Una profunda reforma fiscal que garanteixi que pagui qui més té i qui més guanya, i que les rendes de capital tributin, com a mínim, tant com les del treball.
·         L’establiment d’un impost a les transaccions financeres especulatives que permetria recaptar milers de milions d’euros per fer front als desequilibris socials i cobrir el forat de la banca.
·         Una reforma financera que no es pagui amb recursos públics, que garanteixi la dinamització econòmica, doni solució justa a les persones que no poden fer front al pagament de les seves hipoteques i veuen vulnerat el seu dret constitucional a l’habitatge, i als petits estalviadors afectats per les participacions preferents.
·         Que es depurin les responsabilitats dels gestors que han provocat el forat econòmic del sector financer.
·         Que es garanteixin els recursos suficients a Catalunya i s’acabi amb el dèficit actual per fer front a les polítiques socials i la inversió pública necessàries per garantir la recuperació econòmica i els drets de ciutadania.
·         Una Europa que prioritzi el benestar de les persones per damunt dels interessos dels mercats.

Per tot això, fem una crida a la ciutadania i a totes les organitzacions socials i ciutadanes per continuar mobilitzant-nos contra totes les mesures que suposen una retallada i un retrocés en drets socials i laborals de la ciutadania i dels treballadors i treballadores, i exigir unes altres actuacions per sortir de la crisi que estiguin a favor de les persones.

No callem
Defensem els nostres drets

Manifest de 19 juliol de 2012, signat per la Intersindical-CSC juntament amb les principals organitzacions sindicals a Catalunya