divendres, 17 d’agost del 2012

Sanitat fa pública la llista de 417 fàrmacs que el sistema públic deixa de finançar

A partir de l'1 de setembre els pacients hauran de pagar per medicaments tan populars com Almax (antiàcid), Emportal o Duphalac (laxants), Fortasec (antidiarreic), pomades per l'artritis com Fastum, Calmatel i Movilisin o xarops per a la tos com Mucosan o Pectox

piqueu ací

Agències
El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest divendres la llista de 417 medicaments que, a partir de l'1 de setembre, deixaran de ser finançats per la Seguretat Social. Són fàrmacs molt comuns, per a dolències menors i barats, de menys de 3 euros. Aquestes són les característiques dels medicaments que deixaran d'estar finançats per la sanitat pública. La ministra de Sanitat, Ana Mato, va xifrar a finals de juny en 458 milions d'euros l'estalvi que aquesta reducció del catàleg suposarà per a la sanitat pública.
Encara que inicialment estava previst que aquesta exclusió del finançament públic de diversos medicaments entrés en vigor a primers d'agost, finalment Sanitat va anunciar que seria l'1 de setembre el moment en què els usuaris hauran de començar a pagar per ells. Tot i que en un primer moment es va xifrar en 425 els medicaments que s'exclourien del finançament públic, el BOE en detalla, de moment, 417. La llista, però, es revisarà de forma periòdica.
Des de l'1 de setembre els pacients hauran de pagar per medicaments tan populars com Almax (antiàcid), Emportal o Duphalac (laxants), Fortasec (antidiarreic), pomades per alleujar el dolor causat per l'artritis com Fastum, Calmatel i Movilisin, xarops per a la ments com Mucosan o Pectox i acetilcisteïna per patologies pneumològiques, entre d'altres.