dilluns, 10 de setembre del 2012

Metges catalans troben la manera d'evitar el pagament de l'euro per recepta

Publiquen una llista de medicaments en caixes de poques pastilles o dosis petites, que costen menys d'1,67 euros, preu a partir del qual es paga el tiquet moderador
EFE
Metges de família catalans han trobat la manera d'evitar el pagament de l'euro per recepta i han elaborat una llista dels medicaments susceptibles de ser dispensats sense el llamado tiquet moderador..
La fórmula consisteix a receptar caixes amb poques pastilles al seu interior o dosis petites de fàrmacs per aconseguir que cap de les receptes inclogui medicaments de més d'1,67 euros, que és la xifra a partir de la qual es cobra l'euro per recepta.
Aquest mètode s'ha difós entre els metges de família catalans, i el Fòrum Català d’Atenció Primària (FOCAP) ha publicat una llista de fàrmacs els envasos dels quals permeten evitar la taxa. En aquest llistat s'hi troben medicines tan habituals com el paracetamol, el diazepan, l'omeprazol o l'amoxicil·lina.
"És una mesura adequada per a pacients amb dificultats econòmiques", ha aclarit el vicepresident de la Camfic, que ha puntualitzat que l'elaboració de diverses receptes per a cada tractament "obliga el malalt a anar diverses vegades a la farmàcia, però és útil perquè hi ha persones que no poden costejar-se la nova taxa".