dimecres, 3 d’octubre del 2012

El ministeri de Sanitat farà passar revàlides als metges periòdicament

Publica Ara

El Consell Interterritorial de Salut espanyol, que se celebra aquest dimecres, aprovarà un llibre blanc de les professions sanitàries. L’esborrany estableix que els metges siguin avaluats periòdicament per evitar que “s’anquilosin”, en paraules d'un portaveu del Ministerio de Salud.
Aquest és un dels punts de l’ordre del dia d’una reunió que ha quedat diluida al no ser inclosa la revisió de la cartera bàsica de serveis. El que sí que s’ha d’aprovar és la Xarxa Espanyola d’Agències d’Avaluació de Tecnologies Sanitàries i Prestacions del Sistema Nacional de Salut, un òrgan que farà recomanacions i prioritzarà els avenços tecnològics en matèria de sanitat que hagin demostrat la seva eficàcia per ser inclosos dins del catàleg de serveis.
El consell també ha d’aprovar els requisits que han de subscriure els immigrants irregulars sense targeta sanitària així com els europeus que venen aquí a fer-se tractaments gratuïts. Se’ls farà pagar quotes mensuals de 59,20 euros i de 155,40 pels majors de 65 anys.