divendres, 26 d’octubre del 2012

La Conselleria de Salut confirma que no aprovarà la reforma del Clínic abans de les eleccions

La secretària general del Departament de Salut de la Generalitat, Roser Fernández, ha confirmat que la reforma jurídica de l'Hospital Clínic de Barcelona no s'aprovarà abans de les eleccions del proper  dia 25 de novembre.

"Està tot a punt, però és una mesura important que, igual que les proves pilot de reformulació de l'Institut Català de la Salut (divisió en diverses empreses públiques), ha de passar pel circuit democràtic corresponent. (...) No tenim res a amagar ".
Fernández també ha confirmat que la reforma jurídica consistirà en crear dues fundacions, una pública per al patrimoni i una altra de privada per a la gestió del centre. En el patronat d'aquesta última hi haurà metges de l'hospital i personalitats civils catalanes que assumiran el risc de desviació pressupostària de la institució (540 milions d'euros a l'any).

La Generalitat, almenys tal i com està previst ara en el projecte, no tindrà representants en el patronat de la fundació de gestió però sí la tutelarà per un període de quatre o cinc anys.

El Clínic de Barcelona és el segon hospital públic de Catalunya i funciona com un consorci vinculat al Servei Català de la Salut.