dimarts, 2 d’octubre del 2012

La investigació sobre la sanitat pública catalana haurà d’esperar a la nova legislatura

Publiquen Agències
La comissió d’investigació sobre la gestió de la sanitat pública catalana que havia de començar a caminar aquest mes d’octubre haurà d’esperar fins que el Parlament tingui la seva nova configuració. La convocatòria dels nous comicis electorals a Catalunya anunciada pel president Artur Mas la setmana passada ha deixat en stand-by la comissió, que hauria d’haver començat aquest mateix dilluns dia 1.
D’aquesta manera, els diferents polítics que havien de comparèixer a la comissió s’han salvat momentàniament de fer-ho. No serà fins que el nou Parlament estigui ja creat quan els nous grups parlamentaris hauran de decidir si tornen a impulsar-la amb la nova legislatura.
La comissió ha d’investigar diverses irregularitats i els suposats casos de corrupció que s’han detectat en l’àmbit de la sanitat catalana, entre els quals s’hi troben els casos del hòlding empresarial Innova a Reus, la gestió de l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu de Barcelona o l’empresa SERHS, que és una de les principals proveïdores de la sanitat pública catalana.
Els principals càrrecs polítics que havien de comparèixer a la comissió d’investigació eren l’actual conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, la seva predecessora en el càrrec, Marina Geli, l’expresident de l’Institut Català de la Salut (ICS) i exgerent d’Innova, Josep Prats, o l’exgerent del consorci de Salut Selva-Maresme, Xavier Crespo. Els anteriors alcaldes de Reus, Josep Abelló i Lluís Miquel Pérez, també hi estaven citats.