dijous, 15 de novembre del 2012

14N La marxa multitudinària omple el Passeig de Gràcia de Barcelona

Amb el lema 'Tenim solucions! Que no ens prenguin el futur!', denuncia que les retallades fan perillar el model social europeu

La manifestació amb motiu de la vaga general que havia de començar a les sis de la tarda ha quedat bloquejada per la gran afluència de participants que han omplert el Passeig de Gràcia de la capital catalana. Els convocants han decidit, poc després de dos quarts de set, a la confluència amb el Carrer d'Aragó, llegir el manifest de denúncia contra les retallades que, tal com destaquen, fan perillar el model social europeu. La manifestació, convocada pels sindicats a escala europea, està encapçalada amb el lema 'Tenim solucions! Que no ens prenguin el futur!'. Amb tot, hi ha més pancartes que reuneixen col·lectius en denúncia dels ajustos a l'àmbit sanitari, educatiu i dels serveis socials.
La capçalera no s'ha pogut moure ja que, des d'un bon inici, els milers de manifestants han omplert el Passeig de Gràcia de Barcelona. Mitja hora després de l'hora prevista per iniciar el recorregut, la capçalera ha decidit no moure's i iniciar els parlaments dels col·lectius que convocaven la manifestació.
Els col·lectius convocants s'han mostrat en contra de les polítiques que estan aplicant els governs, i també contra les que marca la Unió Europea. Consideren que les retallades són injustes per la població i ineficaces per sortir de la crisi econòmica. El manifest també recull una denúncia contra el fet que mentre es troben fàcilment solucions davant la fallida del sistema financer, no es troben recursos per a les polítiques socials. En aquesta línia, també hi ha crítiques als Pressupostos Generals de l'Estat pel 2013 que planteja el govern espanyol.