dimecres, 5 de desembre del 2012

Els treballadors tancats a l'Hospital de Sant Pau compleixen una setmana de protesta


Publica La Vanguardia
La majoria del comitè d'empresa dóna suport a l'acampada indefinida al vestíbul, excepte els metges, que donen suport a la protesta però en no participaran.
Els treballadors tancats indefinidament al vestíbul de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona compliran demà una setmana des de l'inici de la seva protesta en contra de les retallades en la sanitat pública, que no pensen abandonar.
... Els representants sindicals de l'Hospital de Sant Pau han mantingut en els últims dies reunions amb membres de les juntes de personal dels hospitals Vall d'Hebron i Clínic, perquè se sumin a la tancada indefinit.

"Es tracta d'estendre la protesta a tots els hospitals públics, en una marea blanca catalana similar a la de la ciutat de Madrid". Encara que ha reconegut que els set dies de tancament "han estat durs", els membres del comitè estan molt animats pel suport rebut de molts treballadors i usuaris, i també de veïns i bars propers a l'hospital, que els estan subministrant aliments.
La majoria del comitè d'empresa de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona dóna suport a la tancada indefinit, excepte l'Associació Professional de Facultatius, que representen el col·lectiu de metges del centre, i que li donen suport encara que no hi col·laboren. Els membres del comitè d'empresa tancats, que van votar per unanimitat aquesta protesta, rebutgen la retallada de la paga de Nadal, que s'aplica tot i no ser empleats públics i que l'Hospital de Sant Pau és una fundació privada amb participació pública
A més, a l'Hospital de Sant Pau s'han aplicat retallades des de l'any 2010, amb tancament de sales i augment de les llistes d'espera, ..., que recorden que els treballadors han vist reduir els seus sous un 5%, a més de l'eliminació de les ajudes socials. També s'ha aprovat un expedient de regulació d'ocupació temporal i ara s'ha anunciat que no se'ls ha d'abonar la paga de Nadal, i es preveuen nous ajustos de cara al pròxim exercici, segons va anunciar la gerència als sindicats.
Els tancats han instal·lat tendes de campanya al vestíbul i durant el dia es realitzen tallers informatius i xerrades. Aquest dimarts en concret s'han acostat per donar-los el seu suport el secretari general d'ICV, Joan Herrera, i el representant d'ERC Oriol Amorós.